La Diputació de Lleida col•labora amb l’organització de la 4a Copa Pirineus Canoe Slalom que acull la Seu d’Urgell

ORIpresentacio_copa_pirineus_a_la_seu_durgellvr_editora_2_5851_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la Copa Pirineus Canoe Slalom, que se celebrarà al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell els dies 27 i 28 d’abril.

Es tracta de quarta edició d’aquesta cursa que forma part d’un circuit de tres competicions internacionals d’alt nivell que es desenvolupen als dos costats del Pirineu.

A la presentació han participat el cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Lluís Biosca; el president de la Federació Catalana de Piragüisme (FCP), Joan Ignasi Rosell; el Gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet i la palista Núria Vilarrubla.

El cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo, ha afirmat que és una prova de caire mundial on hi participen esportistes de tot el món. “Una prova molt important perquè serveix per classificar els participants per properes edicions de la copa d’Europa i del Món”.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Lluís Biosca, ha comentat que per la Seu d’Urgell i pels Pirineus, aquesta competició busca “unir poblacions pirinenques amb uns mateixos objectius com ara posicionar-se com a referents de l’esport, en aquest cas a l’aire lliure”, utilitzant instal•lacions de referència com el parc del Segre.

La primera de les tres competicions es farà aquest cap de setmana (27 i 28 d’abril de 2013) a la Seu d’Urgell, la segona competició s’organitzarà els dies 30 d’abril i 1 de maig a Foix i la tercera competició es farà els dies 4 i 5 de maig a l’Stade d’Eaux Vives de Pau, on es coneixeran els guanyadors de la prova.

Els palistes espanyols que hi participin lluitaran per formar part dels equips nacionals 2013 de les categories Sènior, Junior i Sub-23 per participar en els Campionats d’Europa que se celebraran a Polònia i en el Campionat del Món de Praga, així com en les Copes del Món.

En aquest sentit, el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, ha destacat la presència de palistes lleidatans a la competició i el seu alt nivell.

Els més joves es disputaran les places per l’europeu a Bourg Saint Maurice a França i el Mundial a Liptosky Mikulas a Eslovàquia.

Fins al moment, la competició que acollirà el Parc Olímpic del Segre ja compta amb 250 inscrits procedents de 21 països diferents i uns 700 entre les tres localitats.

Lleida, 25 d’abril de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat