La Diputació de Lleida col·labora un any més en l’11a edició de la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa

ORIfira_de_loli_de_vinaixa_001_vr_editora_2_6271_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la roda de premsa de presentació de l’11a edició de la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa, que se celebrarà el 29 i 30 de març.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat Antoni Villas; de l’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé; de la tinent d’alcalde, Sílvia Arnau, i de la presidenta de la Cooperativa de l’Oli, Teresa Gallart.

La fira va néixer ara fa onze anys per promocionar l’oli verge extra DOP Les Garrigues, així com les indústries de pedra del municipi. Els organitzadors han indicat que fins aquest moment el certamen compta ja amb 47 expositors, dels quals 4 pertanyen al sector de la pedra.

En la seva intervenció, el diputat Antoni Villas ha destacat que les fires són la millor forma de fer territori, ja que donen a conèixer els municipis, els productes de qualitat i generen economia.

L’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé, ha explicat que amb l’onzena edició, la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa es consolida com a referent d’aquest producte a les comarques lleidatanes. Sarlé ha destacat que la fira és un aparador important per donar a conèixer dos dels productes més internacionals que tenen, com és l’oli i la pedra.

Enguany continuen amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural de Vinaixa, raó per la qual han organitzat de nou una visita guiada pel casc antic i l’església del municipi. Aquesta proposta es complementarà amb una novetat que serà la visita a un molí antic del municipi.

L’alcalde de Vinaixa ha insistit també en la gran implicació que cada any mostren totes les entitats locals, que participen juntament amb les escoles i la gent gran en la Fira de l’Oli i la Pedra.

Per la seva part, la presidenta de la cooperativa del municipi, Teresa Gallart, ha explicat que ha estat un bon any pels productors d’oli, tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat. També ha indicat que la crisi econòmica ha disminuït lleugerament les vendes, però sense arribar a ser preocupant.

A banda dels expositors i productors, s’han programat diferents activitats paral•leles, com una caminada popular, una visita guiada pel casc antic i l’església, la inauguració d’una exposició de pintures al Centre Cívic, un taller de sabor o una exhibició d’aus rapinyaires, entre d’altres.

Lleida, 24 de març de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat