La Diputació de Lleida col·labora un any més amb la 5a Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs

PRESENTACIÓ_FIRA_ALCARRÀS

PRESENTACIÓ_FIRA_ALCARRÀS

Aquest any, la fira s’ha ampliat a dos dies plens d’activitats i tallers relacionats amb els productes propis d’Alcarràs amb l’objectiu de donar-los a conèixer arreu de Catalunya

L’Ajuntament d’Alcarràs i l’Associació de Comerç i Serveis d’Alcarràs, en col·laboració amb la Diputació de Lleida, organitzen per al proper cap de setmana d’octubre, els dies 15 i 16, la cinquena edició de la Fira del Comerç i el Rebost, amb l’objectiu de donar a conèixer els seus productes típics, com és la carn i la fruita, així com els comerços i serveis de la vila.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació d’aquesta cinquena edició comptant amb la participació de la vicepresidenta segona, Rosa Pujol, del diputat i alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, i de la regidora d’Ensenyament i Patrimoni, Noelia Díaz.

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha afirmat que aquestes fires posen en valor els productes de proximitat i l’esforç dels nostres pagesos i ha coincidit amb l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, que promocionen turísticament una tradició tan lleidatana com és el “rebost”, com a mitjà de conservació dels aliments que antigament empraven les nostres padrines per als productes d’estiu, com la fruita i la carn, per tal de poder disposar-ne durant els mesos d’hivern.

En aquesta edició, la fira comptarà amb un total de 28 parades del comerç local, a més de 25 parades de comerç exterior que venen productes artesans, bijuteria, roba feta a mà, com altres productes naturals i, finalment, de 29 parades de rebost que portaran des d’embotits, melmelades, mel, dolços, formatges, pa i licors artesans. La regidora d’Alcarràs, Noelia Díaz, ha destacat que en aquesta cinquena edició s’han organitzat activitats infantils, com el taller de la cuinera Ada Parellada, que promociona els hàbits saludables entre els més petits.

El certamen també ha organitzat diferents activitats paral·leles relacionades amb tallers de confitura, exposicions de productes artesanals realitzats per les famílies del poble, tastets i degustacions, concurs de melmelades i ‘showcooking’. Com a novetat d’aquest any, el dissabte s’ha organitzat una conferència tècnica titulada “Nous fertilitzants a partir de dejeccions ramaderes. Agricultura circular a Alcarràs”. A més, diumenge la fira acull la trobada anual de puntaires de Catalunya, que aplega unes 450 puntaries d’arreu del territori català.

Els organitzadors s’han proposat aconseguir nous reptes de futur, com ampliar la fira amb més estands de rebost d’altres llocs del territori català i realitzar més activitats.

La Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs va rebre l’any passat, en el marc del 22è Congrés de Fires de Catalunya, un dels guardons dels premis a la Innovació de les Fires de Catalunya. Concretament, va ser premiat amb una menció especial en aquests premis “per posar en valor la fira apostant per la qualitat dels productes de proximitat, com són la fruita i la carn, combinant-los amb el comerç”.

Lleida, 10 d’octubre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat