La Diputació de Lleida col·labora en la 25ena edició del Concurs Internacional de Gossos d’Atura del Pallars Sobirà

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El municipi de Llavorsí (Pallars Sobirà) acollirà aquest diumenge la 25ena edició del tradicional Concurs Internacional de Gossos d’Atura del Pallars Sobirà, que es desenvoluparà a partir de les 10.30 hores als prats de la Coma. La prova és puntuable per al Campionat de Catalunya de Gossos d’Atura i atreu entre 2.500 i 3.000 espectadors cada any, la qual cosa el converteix en un gran atractiu turístic de la zona.
El vicepresident del Patronat de Turisme “Terres de Lleida”, Gerard Sabarich, assistirà al concurs i lliurarà un dels premis als guanyadors d’aquesta prova en la que els gossos, acompanyats dels amos, hauran de demostrar la seva obediència i habilitat per guiar el ramat d’ovelles.
El Concurs Internacional de Gossos d’Atura del Pallars Sobirà està organitzat per l’Ajuntament de Llavorsí i la Federació de Concursos de Gossos d’Atura dels Països Catalans, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i del Parc de l’Alt Pirineu.
Es tracta d’una prova que se celebra el tercer diumenge del mes d’agost des de l’any 1987 com una reivindicació de l’ofici de pastor, una activitat molt arrelada al territori. Aquest any, per commemorar els 25 anys de celebració del concurs, en finalitzar la prova es podrà veure una actuació de ball de bastons a la plaça del poble de Llavorsí a càrrec del Grup de Bastoners de les Valls d’Àneu, acompanyats per la Xaranga Kina Creu d’Esterri d’Àneu.

Lleida, 18 d’agost de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat