La Diputació de Lleida col·labora amb la UdL en la recerca apícola

ORIma_pubill_jornada_investigacio_apicola_002_editora_2_6168_0_1

A més de la cessió d’un terreny a la finca de “Les Canals” per realitzar projectes d’investigació amb abelles, la Diputació ha col·laborat en la I Jornada de Recerca Apícola 2013

La Diputació de Lleida col·labora amb l’Escola Tècnica d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) en diferents iniciatives per fomentar la investigació apícola.

A principis d’any la corporació lleidatana va cedir a la UdL una porció de 200 metres quadrats de la finca “Les Canals”, al terme municipal de Lleida, per a que aquesta en faci un ús acadèmic i científic en el camp de l’apicultura.

Mitjançant l’empresa TecnoApi BrS s’instal·larà una explotació apícola de 49 ruscs amb l’objectiu de realitzar projectes d’investigació relacionats amb el sector agroalimentari, el comportament de les abelles i la forma amb que aquests animals prenen decisions i busquen aliment.

TecnoApi BrS es farà càrrec del manteniment d’aquesta unitat de ruscs i centrarà les seves activitats a elaborar i aplicar uns protocols òptims de maneig per a la selecció genètica de l’abella autòctona. Amb el treball cooperatiu entre universitat i empresa, es pretén poder iniciar projectes de R+D de forma conjunta.

Aquesta ha estat una de les iniciatives que s’han donat a conèixer en l’acte d’inauguració de la I Jornada de Recerca Apícola 2013, que s’ha organitzat aquest dimarts al Campus de l’ETSEA de la Universitat de Lleida (UdL) i que compta també amb la col·laboració de la Diputació de Lleida·

La diputada Maria Antonia Pubill ha presidit l’acte inaugural d’aquesta jornada organitzada per donar a conèixer algunes de les línies de recerca punteres sobre l’abella i l’apicultura que es duen a terme en l’actualitat. En aquest sentit, Pubill ha indicat que una de les prioritats de la Diputació de Lleida “és donar suport al món rural i a totes les iniciatives que promouen l’economia del nostre territori i aposten per la recerca”.

A la jornada han assistit una vuitantena de persones.

Lleida, 26 de novembre de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat