La Diputació de Lleida col·labora amb la campanya de tast de fruita ‘Disfruita-la en gran’ d’UP

ORIpresentacio_campanya_disfruita-la_en_gran_01_editora_2_5405_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la campanya ‘Disfruita-la en gran’, una iniciativa d’Unió de Pagesos que consisteix en l’organització d’un tast de fruita per a 5.000 nens i nenes d’educació primària del Segrià.

El macrotast, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, tindrà lloc al Pavelló Barris Nord de Lleida el 26 de setembre i comptarà amb el suport de tot el sector de la fruita dolça de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que la corporació col·labora amb un aportació de 30.000 euros i ha indicat que es tracta d’una molt bona campanya de promoció d’aquest producte, “ja que si els nens entenen les qualitats i beneficis de menjar fruita, a l’arribar a casa també ho transmetran als seus pares”.

Reñé ha afegit que, al marge dels beneficis per a la salut, aquesta iniciativa també ajuda a potenciar la comercialització de la fruita que es produeix a les comarques lleidatanes i que es caracteritza per la seva gran qualitat.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha demanat a Unió de Pagesos que doni un pas més i traslladi aquesta iniciativa a la resta de Catalunya per tal de promocionar la fruita produïda a les comarques lleidatanes i beneficiar un sector agrari que en determinats moments es veu afectat per factors com la climatologia o la globalització.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya Disfruita-la, que va començar l’any 2005 i en la que hi han participat més de 20.000 escolars de tot Catalunya. La iniciativa té com a objectiu promoure el consum de fruita dolça entre els infants, ja que segons diversos estudis està experimentant un descens. La campanya es basa en una metodologia molt pràctica, tastos que ensenyen que menjar fruita, a més de sa, és divertit.

Lleida, 28 de juny de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat