La Diputació de Lleida cedeix a l’escola d’educació especial Plançó un espai al complex de la Caparrella

ORIvisita_noves_installacions_planco_001_vr_editora_2_5960_0_1

ORIvisita_noves_inatallaciona_planco_006_vr_editora_2_5960_1

El centre preveu traslladar-se la propera tardor a les noves instal·lacions, de 791,28 metres quadrats de superfície construïda i 848,22 de superfície exterior,

La Diputació de Lleida ha cedit un dels espais del complex de la Caparrella a l’escola d’educació especial Plançó, que té previst traslladar els 22 alumnes al nou espai durant la propera tardor.

D’aquesta forma, l’Escola Plançó se suma a altres centres i tallers d’educació especial que acull el Complex de la Caparrella amb una clara voluntat d’estar al costat de les persones i col·laborar amb entitats i associacions que basen les seves actuacions en el compromís social i l’atenció als col·lectius més desfavorits i amb risc d’exclusió social.

El Complex de la Caparrella també acull les Escoles Especial (on estudien un centenar d’alumnes) les instal·lacions de l’Associació d’Ocupació i Esplai de Catalunya La Torxa (on treballen 72 persones amb discapacitat psíquica o mental).

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat les instal·lacions juntament amb la directora de l’Escola Plançó, Conxita Rioboo; el president de l’Associació de Pares de l’Escola Plançó, Francesc Purroy, i alguns dels 22 alumnes que estrenaran el nou espai a la tardor.

A la visita també han assistit la diputada Josefina Bernades i el gerent de la Caparrella, Ramon Cònsola, a més de membres de l’equip directiu i del consell escolar del centre.

El president de la Diputació de Lleida ha manifestat la seva satisfacció per haver materialitzat aquesta cessió que permet a l’escola disposar d’unes instal·lacions “més espaioses, agradables i adequades per acollir l’excepcional tasca que desenvolupen els professionals del centre”.

Les instal·lacions cedides es troben al costat de les pistes de la Federació Catalana de Tennis a Lleida i compten amb 791,28 metres quadrats de superfície construïda i 848,22 de superfície exterior.

El president de l’Associació de Pares de l’Escola Plançó, Francesc Purroy, ha destacat que el canvi suposarà “una millora de la qualitat educativa i que els alumnes estiguin més contents i tranquils”.

Durant els pròxims mesos es portaran a terme algunes obres d’adequació a les noves instal·lacions amb la previsió que el trasllat es pugui fer a la tardor.
La directora de l’Escola Plançó, Conxita Rioboo, ha explicat que actualment l’escola s’ha quedat petita, ja que s’ubica en un xalet dels anys 70 que acull la vintena d’alumnes més una desena de professionals i professors. “El nou espai suposarà una major qualitat de vida per als nostres alumnes”, ha indicar Rioboo.

L’escola d’educació especial Plançó de Lleida es va fundar l’any 1977 per un col·lectiu de pares i professionals. Les seves activitats inicials van estar com a Centre de diagnòstic i d’estimulació precoç per a nens de 0 a 3 anys i com a Centre educatiu per a nens de 3 a 6 anys.

Actualment el centre ofereix un servei biopsicosocial i educatiu, com Escola d’Educació Especial, per a infants i adolescents d’edats compreses entre els 3 i els 20 anys amb diagnòstics d’autisme, psicosi, trastorns generalitzats del desenvolupament, retard mental i alteracions del comportament.

Lleida, 20 de juny de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat