La Diputació de Lleida aprova la licitació del gestor d’expedients per a ajuntaments, EMD i consells comarcals

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

La seva utilització facilitarà i agilitarà l’administració i el govern dels municipis més petits i amb menys recursos en els seus tràmits amb la Diputació i la resta d’institucions públiques

 

S’hi destinen més 800.000 € per als dos primers anys, prorrogables 2 anys més i tindran un cost zero per als ajuntaments

 

El vistiplau a l’eina del gestor d’expedients per implantar més ràpidament l’administració electrònica és una de les demandes de prestació de serveis més necessitades, compartides i transversals de tots els ajuntaments de les comarques.

 

Aquesta eina es posarà a disposició dels ajuntaments, EMD i consells comarcals de manera pública i gratuïta. No representarà cap cost addicional per als ens municipals, i representarà un estalvi de temps, recursos i personal important, sobretot dels municipis més petits, els més despoblats, i aquells que tenen els pressupostos més reduïts.

 

Amb aquesta eina els ajuntaments i el seu personal tindran a la seva disposició una eina que els facilitarà la feina, la tramitació, gestió i consulta d’expedients de manera telemàtica amb independència del lloc físic on es trobin, o del lloc on es connectin (ja sigui el seu lloc habitual de feina, en un reunió fora del lloc de treball habitual o fins i tot del propi domicili del personal tècnic) per afavorir el teletreball i la feina telemàtica. L’estalvi de temps, de  recursos i de presencialitat permet noves formes de tramitació digital, d’agilitat, flexibilitat i transformació.

 

El diputat de Noves Tecnologies, Francesc Sabanés, ha explicat al respecte que “la nostra missió és ajudar i fer la vida més fàcil als ajuntaments”, i ha recordat que “aquest és un dels compromisos de la legislatura”.

 

Per la seva banda, l’assessor en Noves Tecnologies i Administració Electrònica, Ivan Bertran, ha destacat que “després de posar a disposició de les administracions locals i el seu personal les eines per facilitar el seu treball digital, a més de la creació d’un nou canal específic de suport i atenció tècnica, ara encarem un següent pas en la implantació de l’administració electrònica”.

 

Per als dos primers anys, es destinaran més 800.000 €, que seran  prorrogables dos anys més i tindran un cost zero per als ajuntaments.

 

Aquest compromís públic adquirit per l’Àrea de Noves Tecnologies des que va començar la nova legislatura, arriba després de superar diferents obstacles administratius interns, i finalment veu la llum l’inici del tràmit de la licitació.

 

Lleida, 17 de novembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat