La Diputació de Lleida ajuda per tercer any consecutiu els ajuntaments durant la campanya agrària

ORIdisfruitala_carmanyola_editora_2_6451_0_1

La corporació lleidatana subvenciona els consistoris per la contractació de col·laboradors socials que ofereixin el servei d’informació i de gestió dels allotjaments de treballadors temporers

L’any passat 49 persones van treballar durant la campanya agrària gràcies a aquests ajuts

La Diputació de Lleida subvenciona per tercer any consecutiu els ajuntaments que tinguin al seu càrrec el manteniment del servei d’informació i de gestió d’allotjaments municipals per a la campanya de la fruita per tal que el servei es pugui prestar.

La col·laboració amb la Generalitat, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), es va iniciar l’any 2012 com a mesura d’urgència i la Diputació de Lleida va assumir aquest cost perquè el govern espanyol no va preveure partida per sufragar els plans d’ocupació destinats a la campanya agrària.

Aquest 2014, la corporació lleidatana ha habilitat una partida inicial de 100.000 euros per al manteniment d’aquests serveis que l’any passat van permetre la contractació de 49 persones.

Aquest programa de col·laboració social permet a les administracions públiques l’adscripció de persones en atur, perceptores de prestació o de subsidi per desocupació, a un treball temporal que ha de complir unes determinades condicions.

Les tasques dels col·laboradors socials al front de les oficines municipals de campanya agrària són les d’informar, assessorar i donar suport en matèria laboral i confeccionar els contractes dels temporers

Les feines que porten a terme els col·laboradors socials al front dels allotjaments de treballadors temporers estaran relacionades amb la gestió del centre i la mediació social.

Lleida, 22 de juliol de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat