La Diputació de Lleida acull una jornada sobre cartografia per a tècnics en noves tecnologies

ORIjornada_cartografia_nntt_01_editora_2_4988_0_1

ORIjornada_cartografia_nntt_02_editora_2_4988_1

El diputat de CiU i responsable de Noves Tecnologies, Marc Escarré, ha inaugurat aquest dimarts la jornada informativa adreçada a tots els tècnics municipals del territori de Lleida sobre la implantació del nou sistema de referència geogràfica ETRS89.

La jornada, que ha comptat amb la participació del representant de l’àrea de Geodèsia de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, Joel Grau, i el responsable de cartografia de la Diputació de Lleida, Miquel Latorre, està organitzada per l’àrea de cartografia del Departament de Noves Tecnologies de la Diputació de Lleida.

El diputat de CiU i responsable de Noves Tecnologies, Marc Escarré, ha explicat que la Diputació de Lleida està “fent una aposta important en noves tecnologies aplicades als ajuntaments i consells comarcals” i ha afegit que treballen per renovar els productes existents i alhora incorporar altres de nous que permetin millorar el servei als ens locals. Escarré ha indicat que l’objectiu de la Corporació és “dotar els ajuntaments i consells comarcals dels mitjans tècnics necessaris per facilitar-los la gestió del dia a dia”.

El sistema que s’ha presentat aquest dimarts està promogut per la Unió Europea i pretén l’harmonització de tota la GEO informació d’Europa. La Diputació de Lleida és pionera i forma part dels grup de treball (IdeLocal) a l’Estat espanyol per implantar aquesta harmonització de dades.

Això permetrà, en un futur immediat, utilitzar un únic format de dades geogràfiques a tota la unió Europea, facilitant així el treball d’arquitectes, enginyers i altres tècnics arreu d’Europa

Lleida, 22 de novembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat