La Diputació de Lleida acull la presentació del Clúster de Logística de Catalunya

Cluster_Logistic-WEB

Cluster_Logistic-SLI

Lleida ha estat la primera demarcació on s’ha fet aquesta presentació després de Barcelona. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació, Joan Reñé, de Josep González, president de PIMEC, i de Jaume Saltó, president de PIMEC Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit avui a la presentació del Clúster de Logística de Catalunya, una jornada de debat organitzada per PIMEC Lleida, la Diputació de Lleida i el mateix Clúster que s’ha desenvolupat a la Sala Polivalent de la Diputació.

En la presentació de la jornada, Joan Reñé ha estat acompanyat per Josep González, president de PIMEC, i per Jaume Saltó, president de PIMEC Lleida. En la seva intervenció de benvinguda, el president de la Diputació de Lleida ha agraït a PIMEC i al Clúster la seva predisposició a que Lleida hagi estat, després de Barcelona, el primer indret on s’ha dut a terme la presentació d’un projecte que ha de suposar una font d’oportunitats per a un territori com el lleidatà que “és un referent” en el sector socioeconòmic.

Reñé ha instat al Govern espanyol a impulsar d’una vegada per totes el Corredor Mediterrani, que ha de situar Lleida en “una posició rellevant i geoestratègica” gràcies a la seva condició de “nus de comunicacions i confluència i punt de trobada dels diferents corredors” i com a potencial plataforma logística. Aquesta confluència abasta, ha recordat Reñé, els principals eixos de comunicacions, una xarxa viària ben planificada a l’entorn de la capital, l’aeroport de Lleida i la futura connectivitat amb el corredor (façana marítima i plataforma logística de Saragossa), a més de ser una cruïlla dels dos corredors principals de mercaderies (Corredor de l’Ebre i Corredor Mediterrani).

La jornada ha girat al voltant de la logística i les infraestructures, i s’ha adreçat a totes les petites i mitjanes empreses que tenen entre les seves activitats la gestió d’una part de la cadena de subministrament.

L’objectiu de la trobada era millorar la interlocució del sector agroalimentari –en el que Lleida és tot un referent– en el seu conjunt, explorar les sinergies entre els participants, afavorir la innovació i optimitzar recursos de forma col·lectiva.

Per aquest motiu, s’ha comptat amb la participació d’experts en la matèria i dels agents implicats en el territori, entre ells Ignasi Sayol, president del Clúster Logístic de Catalunya, que ha parlat sobre el potencial logístic de Lleida i ha fet la presentació del clúster, així com de representants de diferents socis fundadors del Clúster Logístic de Catalunya, com ara Andreu Pérez, representant de l’empresa Labware, Oriol Laporta (Diagtres), Pere Vandellós (Inprous Logistics) i Jaume Ferrer (Bas & Josa).

 

 

Lleida, 3 de maig de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat