La Diputació de Lleida acull la presentació de la XVII Mostra Gastronòmica de les Garrigues

ORIpresentacio_mostra_gastronommica_de_les_garrigues_02_editora_2_4950_0_1

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la XVII Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que se celebrarà entre el 5 de novembre i el 18 de desembre a vuit restaurants de la comarca. Enguany l’oli d’oliva verge extra serà el producte estrella i també es promocionarà en alguns dels menús el vi de la comarca, un producte cada cop més reconegut entre els comensals.

El diputat de CiU, Antoni Villas ha destacat en el seu parlament que la mostra ha volgut donar rellevància, d’una part a la gent que degusti els menús i faci les visites guiades pels pobles que participen a la mostra, d’altra banda els productes de la terra com l’oli i el vi, i en tercer lloc, la coneixença del territori.

A la roda de premsa també hi han intervingut el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro; la representant dels restaurants que participen en la mostra, Carme Mora, del restaurant ‘Els fogons de la Carme’, de Cervià de les Garrigues, i la tècnica en Turisme del Consell Comarcal de les Garrigues, Ester Rué.

Els restaurants que participen en aquesta edició són: El Carro Blanc (les Borges Blanques), Erigard (les Borges Blanques), Hostal Benet (les Borges Blanques), Masia les Garrigues (les Borges Blanques), Masia Salat (les Borges Blanques), els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues), la Garbinada (Granyena de les Garrigues) i la Manreana (Juneda). Les dates en les que es podran degustar els menús són 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 i 27 de novembre, i 3, 4, 6, 8, 10, 11, 17 i 18 de desembre.

Entre els menús es podran degustar plats com la sopa freda d’escalivada, la sopa de bacallà i ou de corral, la truita de riu amb cremós de moscatell o la costella d’ibèric amb mel i cruixent de poma.

L’inici de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues es fa coincidir amb l’inici de la verema i de la recollida de l’oliva i finalitzarà al desembre, poc abans que les Borges Blanques aculli una nova edició de la fira de l’oli.

D’altra banda, es mantindrà el sorteig, entre tots els participants a la Mostra de lots de productes de la comarca. Concretament, se sortejarà un lot entre els comensals de cada restaurant. Aquests lots estan formats per dues botelles d’oli de ¾ de litre amb denominació d’origen protegida de les Garrigues, una botella de vi de la DO Costers del Segre subzona Garrigues, un pot d’olives arbequines, un pot de paté d’oliva arbequina, un pot d’ametlles salades, un pot de músic torrat, un pot de melmelada i un pot de mel.

Declaracions d’Antoni Villas

 

Lleida, 3 de novembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat