La Diputació de Lleida acull la presentació de la XVI Fira de l’Oli Verd de Maials

ORIfira_oli_maials_001_editora_2_6156_0_1

ORIfira_oli_maials_002_editora_2_6156_0

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la roda de premsa de presentació de la XVI Fira de l’Oli Verd de Maials, que se celebrarà el cap de setmana del 16 i 17 de novembre.

La presentació ha estat presidida per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i ha comptat amb la participació de l’alcalde de Maials, David Masot, i del president de la Cooperativa de Maials, Josep Segura.

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, ha indicat que es tracta d’una fira totalment consolidada que permet donar a conèixer un producte de qualitat com és l’oli.

Es tracta de la 16a edició d’una fira que reunirà 87 expositors, dels quals 52 es trobaran a l’interior del pavelló i els 35 restants a l’exterior. L’edició anterior van participar 81 estands, la qual cosa suposa un increment del nombre d’expositors.

L’alcalde de Maials, David Masot, ha explicat que el principal objectiu de la fira és mantenir la qualitat dels expositors i activitats. No obstant això, aquest any alguns s’han quedat fora per manca d’espai i no descarta ampliar la superfície en properes edicions.

A més de la fira pròpiament dita, el certament organitza una sèrie d’activitats paral•leles, com rutes guiades a peu pels llocs més emblemàtics del municipi, la presentació d’una atracció ecològica pels més petits gentilesa dels Tallers Font
o l’obertura al públic del Museu de Cal Cabalesila.

Aquest any l’Amic de l’Oli serà el doctor Eduard Escrich, director del Grup Multidisciplinari per l’Estudi del Càncer de Mama de la Facultat de Medicina de la UAB, que dissabte farà una xerrada sobre l’oli d’oliva com a factor preventiu del càncer de mama.

La Fira de l’Oli Verd de Maials oferirà als visitants la possibilitat de comprar i degustar l’oli verd, i també ametlles, codonyats, orelletes i altres productes típics de la zona.

L’oli verd de Maials és el primer que s’elabora cada temporada al Baix Segrià i el president de la Cooperativa de Maials, Josep Segura, ha explicat que aquest any preveuen una producció d’1,2 milions de quilos d’oli. Pel que fa al preu es mantindrà en 3,90 euros per litre, molt similar al de l’any passat, segons Segura.

Lleida, 14 de novembre de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat