La Diputació de Lleida acull la presentació de la III edició de la Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp

ORIfira_menestrals-01_editora_2_5335_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la roda de premsa de presentació de la III edició de la Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp. L’acte ha comptat amb la participació del diputat de CiU, Xavier Pont, i de l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich.

L’Ajuntament de Rialp va recuperar aquesta fira fa tres anys, després de 35 anys sense celebrar-se. La fira reunirà una trentena de parades amb productes artesanals i demostracions d’ofici amb l’objectiu de recuperar les arrels de Rialp i alhora convertir-se en una activitat més de promoció.
El diputat Xavier Pont ha destacat que iniciatives com aquesta ajuden a dinamitzar el territori, perquè diversifiquen l’activitat. També ha recordat que es tracta d’una fira que recupera antics oficis que pràcticament s’havien perdut, i que això també actua com a reclam pels visitants.
De la seva banda, l’alcalde de Rialp ha assenyalat que es pretén recuperar els oficis que entre la dècada del seixanta i setanta es van perdre al municipi. En aquest sentit, ha dit que, aprofitant que en els seus inicis aquesta era una fira ramadera, i que ja n’hi havia alguna als Pirineus sobre aquest àmbit, calia aprofundir en els trets diferencials, com els dels oficis i els menestrals.
De forma paral•lela a la fira s’han organitzat una sèrie d’activitats que inclouen una conferència sobre la “Terrissa de Rialp. Funcions i nomenclatura”, a càrrec de Joan Sentenach, i una altra xerrada titulada “El Pallars, impuls i matèria en la meva obra”, a càrrec de Maria Barbal.
També hi haurà petits concerts de música a càrrec de l’escola de Música i dansa del Pallars a la carpa, representacions teatrals pel recinte firal a càrrec de l’Associació de Dones de Rialp i el Club Excursionista Rialp. En el marc de la fira també es presentarà el projecte “Rialp, terra d’oficis i menestrals”.
Lleida, 29 de maig de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat