La Diputació de Lleida acull la presentació de la Fira del Torró i la Xocolata a la pedra d’Agramunt

ORIpresentacio_fira_del_torro_dagramunt_001_editora_2_5543_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la roda de premsa de presentació de la 24a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la pedra d’Agramunt (Urgell) que tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d’octubre. La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices; de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, i de la directora de la Fira, Fàtima Puig.

La fira vol consolidar el torró i la xocolata i convertir-se en un punt de trobada del món del dolç. A més, vol ser un espai d’intercanvi de coneixements gastronòmics i de promoció del territori.

El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, ha indicat que es tracta d’una fira totalment consolidada que ha aconseguit una gran transcendència arreu de Catalunya per la seva especialització en un producte de qualitat.

L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ha explicat que una de les novetats d’aquest any és la creació d’un nou espai, anomenat Aula del gust infantil on els més petits podran participar en diferents tallers d’elaboració de postres dolços a la vegada que es fomentarà el coneixement dels productes de qualitat i d’una alimentació saludable.

També s’han preparat paquets turístics que inclouen visites a l’Espai Guinovart, la Fundació Lo Pardal i el refugi antiaeri d’Agramunt.

La Fira del Torró comptarà en aquesta edició amb 120 parades i 70 expositors. En total, s’han creat cinc espais diferenciats: el Pavelló dolç, que és l’espai dels torroners; l’Aula del gust, que compta amb demostracions de cuina i tastos gastronòmics; el Pavelló agroalimentari, on hi trobarem productes alimentaris de proximitat, un Pavelló multisectorial; la Carpa infantil i la Carpa de la cuita, on s’organitzen demostracions en directe de la cuita del torró d’Agramunt.

Lleida, 9 d’octubre de 2012

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat