La Diputació de Lleida acull la presentació de la Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs

ORIpresentacio_fira_del_comerc_dalcarras_002_editora_2_5550_0_1

ORIpresentacio_fira_del_comerc_dalcarras_001_editora_2_5550_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la roda de premsa de presentació de la Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs, que se celebrarà el pròxim 21 d’octubre.

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices; de l’alcalde d’Alcarràs (Segrià), Miquel Serra; del regidor de Promoció d’Indústria, Comerç i Treball de l’Ajuntament d’Alcarràs, Àlex Planes, i del representant de l’Associació de Comerç i Serveis d’Alcarràs (ACSA), Pep Gòdia.

L’Ajuntament d’Alcarràs i l’Associació de Comerç i Serveis d’Alcarràs, en col·laboració amb la Diputació de Lleida, organitzen la Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs, que en aquesta edició comptarà amb 56 expositors, 37 empreses i comerços locals i 18 estands relacionats amb el rebost local.

El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, ha indicat que la corporació dóna suport a aquest tipus de certàmens que saben especialitzar-se i oferir un valor afegit als visitants.

En aquest sentit, l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha explicat que els organitzadors de la Fira del Comerç, amb 18 anys d’antiguitat, han volgut donar un nou impuls al certamen i han incorporat enguany la Fira Rebost, que inclourà una mostra de conserves de fruita i embotits fets per artesans d’Alcarràs. D’aquesta manera, la fira vol convertir-se en un aparador a l’exterior per a l’economia del municipi.

Serra ha afegit que cada any es produeixen uns 100 milions de quilograms de fruita al municipi i pel que fa al volum ramader, a Alcarràs hi ha de 100.000 a 110.000 porcs d’engreix, uns 25.000 caps de vedell i entre 5.000 i 6.000 corders.

A banda de les parades de comerç local i els estands amb productes artesans, s’han organitzat altres activitats paral•lele,s com ara tallers d’elaboració de conserves, xerrades sobre alimentació, una trobada de puntaires o una xocolatada popular. Coincidint amb la fira també se celebraran del 18 d’octubre al 4 de novembre unes Jornades gastronòmiques, on sis restaurants i bars d’Alcarràs oferiran menús i tapes vinculades a la fruita i a la carn.

Lleida, 15 d’octubre de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat