La Diputació de Lleida acull la presentació de la Cursa de la Barca, que se celebra diumenge

La Diputació de Lleida acull la presentació de la Cursa de la Barca, que se celebra diumenge

Amb dues distàncies, de 5 i 10 km, i paral·lelament també s’organitzen les curses infantils en memòria de Ramon Blanch, un referent de l’esport escolar

El Centre Excursionista i l’Ajuntament de Vilanova de la Barca han organitzat per a aquest diumenge 29 una nova edició de la Cursa de la Barca. La Diputació de Lleida ha acollit, aquest dimarts, la presentació a premsa de l’edició d’aquest any, comptant amb la participació de la diputada Rosa Maria Mora, de l’alcalde de Vilanova de la Barca, Josep Ramon Solsona; del regidor d’Esports de l’ajuntament, Jordi Rosell, i els organitzadors de la cursa, Fede Díez i Antonio Ríos.

La diputada Mora ha posat de manifest el compromís de la Diputacio de Lleida amb els ajuntaments i entitats que treballen per organitzar aquestes curses que ajuden a la seva promoció territorial i dinamització econòmica.

Per la seva banda, l’alcalde ha agraït la feina dels 60 voluntaris de Vilanova de la Barca que fan possible que cada any la cursa sigui un èxit.

Aquesta activitat esportiva es va recuperar l’any passat, després d’uns anys d’aturada, i vol continuar fent memòria i recordant Ramon Blanch, una persona molt estimada a Vilanova de la Barca, que va dedicar més de 20 anys de la seva vida a promocionar l’esport entre els joves i infants i va ser un dels impulsors del Consell Esportiu del Segrià. És aquest el motiu pel qual, per una banda, és el desè Memorial Ramon Blanch i, per altra banda, la segona edició de la Cursa de la Barca.

Com en l’edició passada, els organitzadors han previst dues curses que formen part de la Lliga de Ponent, amb un circuit del 85% de terra per camins municipals i un 15% d’asfalt pels carrers del poble, totalment marcat i tancat al trànsit. L’any passat hi van haver 250 inscrits.

A més, amb la voluntat de continuar retent homenatge a la tasca feta per Ramon Blanch, s’organitzen les curses infantils de caràcter no competitiu i per grups d’edat. S’hi esperen uns 150 escolars.

Lleida, 24 d’octubre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat