La Diputació de Lleida acull la presentació de la 9a Trobada Internacional de Barranquisme

ORIpresentacio_congres_barranquisme_01_editora_2_5359_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la 9a Trobada Internacional de Barranquisme GORGS 2012, que aquest any se celebrarà els dies 15, 16 i 17 de juny a Esterri d’Àneu.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat de CiU, Gerard Sabarich; el conseller comarcal del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Cristòfol Cuadras, i l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas. També han assistit el director tècnic de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Juanjo Garra, i un dels membres de l’organització, Ferran Lloret.

GORGS va néixer l’any 2004 de la mà de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i dels membres del Comitè Català de Barrancs amb l’objectiu de convertir-se en una trobada internacional per fomentar la relació entre els participants i crear un referent a nivell formatiu i lúdic.

Una de les activitats destacades de la trobada són els mòduls de formació, tant a nivell pràctic com teòric en els diferents nivells, des del d’iniciació, fins al de perfeccionament, de tècniques de fortuna, aigües vives i auto-rescat, entre d’altres.

El diputat de CiU, Gerard Sabarich, ha indicat que la Diputació de Lleida dóna suport a aquest esdeveniment esportiu internacional amb l’objectiu de consolidar la trobada i alhora donar a conèixer i promocionar el Pallars Sobirà.

En aquesta novena edició, el Congrés Internacional tindrà com a convidat especial els membres tècnics de la Federació Francesa de Muntanya i comptarà amb la presència del grup especial de rescat dels Bombers de la Generalitat. També es farà una xerrada sobre la protecció de la fauna i la flora en els espais d’interès natural. La supervivència en barranquisme i una presentació sobre els canons del Sàhara tancaran el congrés.

Durant la trobada també es farà difusió entre tots els assistents d’un llibre resum de les zones de descensos de barrancs que es poden trobar a Esterri d’Àneu.

Lleida, 7 de juny de 2012

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat