La Diputació de Lleida acull la presentació de la 8a Mostra del Préssec i la Nectarina de Soses

ORIfira_soses-02_editora_2_4821_0_1

El diputat del grup de CiU, Antoni Villas ha presidit aquest dimecres la roda de premsa de presentació de la 8a Mostra del Préssec i la Nectarina de Soses (Segrià), que se celebrarà els dies 30 i 31 de juliol a la Sala Recreativa La Unió. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Soses, Isidre Messalles, i el director de la fira, Carlos Sánchez.

El certamen arriba aquest any a la vuitena edició amb la voluntat de donar a conèixer a professionals i afeccionats el gran nombre de possibilitats que existeixen amb les noves varietats d’aquestes fruites de pinyol. Aquesta exposició és alhora una oportunitat per convertir Soses en el punt de trobada de la innovació varietal dins el sector agrari i de l’anàlisi de les alternatives que ofereixen les noves investigacions, tant des del punt de vista universitari com des de l’àmbit privat.

Villas ha dit que el sector del préssec i la nectarina està travessant un moment molt difícil, i que tot fa preveure que aquesta no serà una bona campanya. Per això, ha explicat que “aquesta fira té un sentit especial, perquè s’hi poden veure les noves varietats que busquen trobar la complaença dels consumidors”.

Durant el cap de setmana del 30 i 31 de juliol s’exposaran unes 120 varietats de préssec, nectarina, pavia i ‘paraguayos’. La mostra es complementarà amb les jornades tècniques, que s’han convertit en un referent per al sector. També es presentaran les novetats d’Agro-Section Fruits de França, Provedo d’Extremadura, Zaiger EEUU, Planasa de Navarra, de l’Institut Nacional d’Investigació Agronòmica de França (INRA) i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Catalunya.

Declaracions d’Antoni Villas

 

Declaracions d’Isidre Mesalles

 

Lleida, 27 de juliol de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat