La Diputació de Lleida acull la presentació de la 7a edició de la “VolCat AraLleida Bcn+”

ORIpresentacio_volcat__001_editora_2_5754_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la 7a “VolCat AraLleida Bcn+”, que se celebrarà els dies 29, 30 i 31 de març a les comarques de Lleida i Barcelona.

La presentació ha comptat amb el diputat i alcalde de La Coma i la Pedra, Marc Escarré; el representant de l’empresa organitzadora Ocisport, Pepe Cuevas; i Josep Roca de la Federació Catalana de Ciclisme.

Durant la seva intervenció, Escarré ha explicat que la Diputació de Lleida dóna suport a aquesta prova perquè aconsegueix unir l’esport amb la promoció econòmic i turística de les comarques lleidatanes, en aquest cas del Solsonès. També ha destacat l’espectacularitat del paisatge del trajecte de la prova, que ha donat prioritat a zones amb alt valor natural.

Per la seva banda, el representant de l’empresa organitzadora Ocisport, Pepe Cuevas, ha indicat que la VolCat combina etapes amb diferents nivells de duresa tècnica i resistència i que la darrera de les etapes que va de Sant Llorenç de Morunys a La Coma serà la més dura i també la més decisiva.

La cursa d’MTB té un recorregut total de 170 quilòmetres i s’estructura en tres etapes:

1a etapa: Igualada – Manresa

Distància: 60 km

Desnivell positiu: 1.600 m

Desnivell negatiu: 1.640 m

2a etapa: Manresa – Cardona

Distància: 75 km

Desnivell positiu: 2.200 m

Desnivell negatiu: 1.900 m 

3a etapa: Sant Llorenç de Morunys – La Coma

Distància: 36 km

Desnivell positiu: 1.700 m

Desnivell negatiu: 1.600 m

Fins ara hi ha 300 inscrits a la prova (d’un màxim de 350 participants), entre els quals destaquen esportistes com el campió del món de Marató, Periklis Ilias (Grècia); el Campió Europeu Alexey Medvedev (Rússia) o Jukka Vastaranta (Finlàndia) i Luis Leao Pinto (Portugal), que es troben dins del Top Mundial de BTT.

En la categoria femenina destaquen noms com la campiona del món de Duatló, Núria Picas, o la campiona d’Espanya de Marató, Ana Villar. Entre els participants lleidatans destaquen Xavier Jové i Enric Ramoneda.

Els organitzadors asseguren que la participació femenina cada vegada té més presència en aquesta prova. Per modalitats, s’han inscrit uns 150 participants en la categoria d’elit (que és puntuable i obliga a fer les tres etapes) i 200 entre amateur (que també inclou les tres etapes) i popular (que permet fer només una de les tres etapes).

Lleida, 20 de febrer de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat