La Diputació de Lleida acull la presentació de la 4a Fira dels Oficis i Menestrals de Rialp

ORIpresentacio_fira_rialp_001_editora_2_5920_0_1

La fira reunirà 21 demostradors d’oficis antics que faran tallers oberts i demostracions de com es treballava antigament, a més dels expositors d’alimentació i productes artesans

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la 4a Fira dels Oficis i Menestrals de Rialp, que se celebra al municipi els dies 1 i 2 de juny. La presentació ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont i de l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich.

La Fira es va recuperar ara fa quatre anys després que en fes trenta que a Rialp es feia una Fira de bestiar, la qual es va anar perdent en ser substituïts els animals pels moderns tractors.

L’objectiu de la fira és dinamitzar els petits negocis d’artesania, basats en la tradició dels oficis al municipi i donar a conèixer els valors i potencialitats de Rialp.

Aquesta edició la protagonitzarà la Cistelleria i en concret el Cartre. En aquest sentit, s’organitza una exposició que ensenyarà l’abast històric del patrimoni de la cistelleria vinculada a la vida de la muntanya.

El diputat Xavier Pont ha explicat que aquesta fira es caracteritza per la demostració d’oficis artesans que ara ja s’han perdut i que el municipi de Rialp ha recuperat en aquest certamen per mostrar-los a les noves generacions.

La fira reunirà 21 demostradors d’oficis antics que faran tallers oberts i demostracions de com es treballava antigament, a més dels expositors d’alimentació i productes artesans.

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha indicat que en aquesta edició n’hi haurà una quarantena de parades, de les quals una quinzena seran agroalimentàries, ja que el certamen d’aquest any vol donar un pas més i introduir la gastronomia entre les seves activitats firals. També ha recordat que fa uns anys el municipi de Rialp es caracteritzava per tenir un gran nombre d’artesans.

Entre les activitats que se celebraran al municipi durant tot el cap de setmana, destaca una exposició de cistelleria del Pirineu, el dinar de fira amb el confitat de porc com a producte protagonista, la presentació de la web turística, el taller de cartres, la gran tocada de campanes, a més de diversos tallers i activitats per a nens i nenes. Els organitzadors confien rebre la visita de més d’un miler de persones.

Lleida, 28 de maig de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat