La Diputació de Lleida acull la presentació de la 22a edició de Pirena

ORIpirena-01_editora_2_5065_0_1

La cursa, que passarà pel Pirineu de Lleida durant quatre dies, arribarà el dia 25 de gener a Baqueira Beret i Montgarri; el 26 de gener, celebrarà una etapa entre Beret i Bonabé i Beret, i els dies 28 i 29 de gener es disputaran dos etapes a Ski Pallars i Port Ainé. Pirena manté els valors que fan d’aquesta activitat esportiva, una cursa diferent, amb una aposta per l’ecologisme, la sostenibilitat i la promoció del territori. Malgrat tot, els organitzadors han deixat oberta la possibilitat que el Pla de Beret aculli una sisena etapa si les condicions meteorològiques al Pirineu aragonès no milloren. En aquest cas, l’etapa se celebraria el dia 27 de gener (previst inicialment com a descans).

Durant la seva intervenció, el vicepresident del Patronat de Turisme ha destacat els valors pels quals Pirena és una cursa coneguda i reconeguda a nivell internacional. Segons Sabarich, l’aposta per l’ecologisme, la sostenibilitat i la promoció del territori són els pilars bàsics sobre els que se sustenta aquesta cursa.

De la seva banda, el director de Pirena, ha recordat que la cursa s’ha anat fent gran amb el pas dels anys, i això ha suposat diversificar la forma en què es dóna a conèixer la cursa. Ha dit que la part de la promoció dels Pirineus és essencial per la organització perquè suposa donar-li un valor afegit als indrets pels quals circula Pirena i per la bellesa de l’esport que es practica.

El director del Patronat de Turisme, ha anunciat que la col•laboració de la Diputació de Lleida, a través de la marca ‘Ara Lleida’, tindrà aquest any la novetat de la celebració d’un concurs de fotografia a través de les xarxes socials. Concretament es podrà participar a través del hastag de Twitter ‘emociolleidapirena’. Els guanyadors dels premis gaudiran d’un cap de setmana en una destinació de turisme rural i d’una passejada en trineu.

Com cada any, la cursa viatja per tota la serralada pirinenca travessant l’Aragó, Catalunya, Andorra i també el Pirineu francès. Concretament, pel Pirineu lleidatà discorren cinc etapes, i es visiten paratges com el mateix Pla de Beret, Montgarri, Bonabé, i la zona de Port Ainé.

L’aventura, el respecte pels animals i per la naturalesa són els conceptes que resumeixen el peculiar perfil d’aquesta cursa de trineus, i el repte que es planteja cada any és travessar els Pirineus d’oest a est passant per territori aragonès, lleidatà, francès, andorrà i gironí en trineu o esquís tirats per gossos.

Pirena està considerada una de les proves més importants de múixing del calendari europeu. És puntuable per a la Copa del Món IFSS (International Federation Sleddog Sports) i per a la Copa d’Europa ESDRA. Ha estat declarada competició oficial de la Federació Catalana d’esports d’Hivern (FCEH) i de la Real Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI).

Lleida, 16 de gener de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat