La Diputació de Lleida acull la presentació de la 13a Fira de la Girella del Pont de Suert

ORIpresentacio_fira_de_la_girella_del_pont_de_suert_001_editora_2_5555_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la roda de premsa de presentació de la 13a Fira de la Girella del Pont de Suert, que se celebrarà el pròxim diumenge 21 d’octubre. L’acte ha comptat amb la participació del diputat de CiU, Xavier Pont, i de l’alcalde del Pont de Suert, Albert Alins.

L’element central de la fira és la girella, una espècie d’embotit elaborat amb arròs i carn de corder, tradicional del territori pirinenc. Per conèixer millor aquest producte es farà una demostració en directe del seu procés d’elaboració i després els visitants en podran fer una degustació popular.

La fira es complementa amb altres àrees temàtiques, com són els antics oficis representatius de la vida a la muntanya, el comerç local, la ramaderia i una àrea d’exposicions relacionada amb la història del Pont de Suert.

L’objectiu del certamen és la dinamització turística i comercial del municipi, així com la difusió de les tradicions i el llegat cultural del Pont de Suert i de la seva àrea d’influència.

La jornada festiva també inclourà el nomenament del Majoral dels Pirineus, a qui l’alcalde lliurarà el tradicional ganxo i el tapaboques, dos elements característics dels pastors de muntanya.

Els visitants podran comprar productes locals, conèixer els oficis antics i les tradicions vinculades al món rural, gaudir d’una demostració de punta de coixí, visitar l’Exposició d’Eines antigues del camp o l’Exposició de manualitats fetes per l’Associació de Dones, entre d’altres.

Lleida, 18 d’octubre de 2012

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat