La Diputació començarà a repartir el milió d’euros reservat per ajudar a pal·liar els danys dels aiguats d’octubre sense esperar que l’Estat i la Generalitat finalitzin la tramitació dels seus ajuts

La Diputació va aprovar, just l’endemà del devastador temporal, destinar 1 M€ a ajudar els ajuntaments afectats

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident Jordi Latorre, ha participat aquest dijous en la reunió de la taula de coordinació institucional, reunida a la delegació del Govern de la Generalitat a Lleida per tal de fer un seguiment de l’episodi d’aiguats del passat mes d’octubre. La reunió ha comptat amb la participació del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el subdelegat del Govern de l’Estat, José Crespín; la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i la directora dels Serveis Territorials de la Presidència a Lleida, Anna Feliu.

Joan Talarn ha traslladat a la taula de coordinació institucional la preocupació de molts alcaldes per la lentitud amb la qual s’estan tramitant els ajuts: “No estem actuant amb la celeritat que voldríem, tot i que les emergències es van solucionar al moment”. L’ajut de la Diputació era subsidiari dels que han compromès Generalitat i Estat, i als aiguats de l’octubre se li van sumar al gener les afectacions per la tempesta ‘Gloria’. Davant d’aquest retard, Talarn ha anunciat que es repartirà el milió d’euros en ajuts per a la reparació de camins que ni l’Estat ni la Generalitat cobriran.

Talarn també ha anunciat que s’estudia obrir una segona línia d’ajuts per fer front a danys estructurals detectats en algunes vies locals una vegada afrontada la primera fase. Igualment, Joan Talarn ha informat que la Diputació ha actuat en tres vies de la seva titularitat amb un cost de 300.000 €, que pràcticament estan ja reparades. Les carreteres en qüestió són les de Cervià, la Floresta-les Borges i Albatàrrec-Lleida.

Per la seva banda, els diferents departaments i organismes dependents de la Generalitat implicats han reservat a hores d’ara 8,8 M€ per fer front als efectes dels forts aiguats que el mes d’octubre del 2019 es van produir a Lleida. Aquesta quantitat inclou la despesa de les actuacions ja finalitzades o en execució i les que l’administració catalana s’ha compromès a dur a terme.

Lleida, 27 de febrer de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat