La Diputació col·labora amb la pel·lícula ‘Alcarràs’ que la directora Carla Simón està rodant a la plana de Lleida

Alcarras4

Alcarras3

Alcarras2

Alcarras1

El president Joan Talarn destaca que el film, a través de la ficció, explica al gran públic com s’està duent a terme la transformació econòmica de les Terres de Lleida 

Talarn, acompanyat de Rosa Pujol i Carles Gibert, ha presenciat aquesta tarda el rodatge d’algunes escenes a la localitat de Sucs 

La Diputació de Lleida col·labora amb la pel·lícula ‘Alcarràs’, que aquest estiu està rodant la directora Carla Simón a diferents localitats del Segrià i el Pla d’Urgell. El film, el segon de la cineasta després del seu exitós ‘Estiu del 93’, narra l’última collita de préssecs d’una explotació agrària familiar que haurà de canviar el destí de les seves terres.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha explicat que “a través de la ficció s’explica al gran públic com s’està duent a terme la transformació econòmica de les Terres de Lleida, l’actual període de transició que viu el camp lleidatà entre la tradició de la collita de fruita dolça i la irrupció de les energies renovables”. Per aquesta raó, el Patronat de Promoció Econòmica hi col·labora econòmicament, i pel fet que la pel·lícula s’ha rodat íntegrament a la plana de Lleida amb actors i actrius no professionals de les poblacions lleidatanes.

Joan Talarn, acompanyat de la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, i el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, ha assistit aquesta tarda al rodatge d’algunes escenes a Sucs i ha pogut compartir sensacions amb la directora i guionista Carla Simón, la família de la qual és natural de la plana de Lleida.

Segons Talarn, “una creació de ficció basada en un entorn identificable és un dels millors mecanismes comunicatius per tal de sensibilitzar la ciutadania en general de la realitat que es viu als camps del Segrià. Sabem de la sensibilitat de Carla Simón cap a la nostra terra i que la mostrarà tal i com és, amb les seves contradiccions i amb les seves fortaleses”.

El fet que el rodatge s’estigui fent a diverses poblacions del Segrià i el Pla d’Urgell amb actors i actrius lleidatans és, per a Talarn, “una gran producció cinematogràfica de proximitat que també ha invertit en els nostres pobles, i una garantia que beneficiarà el relat popular sobre les nostres contrades, massa sovint carregat de vells mites, i ajudarà a fixar el discurs de la necessària transformació econòmica de les Terres de Lleida, amb la qual està decididament compromesa la Diputació de Lleida”.

La directora Carla Simón va debutar amb la pel·lícula ‘Estiu del 93’ que, estrenada a la Berlinale de 2017, ha recollit  més de 30 premis a tot el món, va ser seleccionada per representar Espanya als Premis Oscar, també va ser nominada als European Film Awards i va guanyar 3 Goyas. També va rebre el premi al talent emergent Women in Motion a Cannes 2018. Aquesta estrena fa posar moltes expectatives sobre el seu segon treball, ‘Alcarràs’, que fàcilment tindrà un ampli recorregut als circuits mundials de cinema.

La producció compta amb el suport de TV3, TVE i Movistar Plus, com a plataformes de difusió després de les sales de cinema, la qual cosa garanteix un ampli ressò mediàtic i popular. Les productores que lideren aquest projecte, Avalon i Vilaüt Films (Lastor Media), són responsables d’algunes de les pro­duccions cinematogràfiques més exitoses dels darrers anys: els documentals “Bicicleta, cullera, poma”, “Petitet” o “Priorat”, les ficcions “10.000 km”, “13 dies d’octubre”, “Estiu 1993”, “Els dies que vindran”, “Te quiero, imbécil” i “El rei Borni”, tots ells guanyadors de premis Goya i Gaudí.

Lleida, 15 de juliol de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat