La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació del 17è festival Paupaterres, que se celebrarà els dies 4 i 5 de juliol al càmping municipal de Tàrrega.
La presentació, que ha tingut lloc al Cafè del Museu Diocesà de Lleida, ha comptat també amb la participació l’alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló; del director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida, Josep Borrell; dels codirectors de l’Associació Paupaterres, Marc Calderó i Lluís Agea; i del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, Pau Llacuna.
El festival Paupaterres acull música d’arrel tradicional, tot i que els darrers anys ha anat evolucionant també cap a la música electrònica.
Durant els dos dies d’actuacions es preveu que passin prop de 10.000 persones pel recinte, oferint un ampli cartell d’artistes i paral·lelament presentant espectacles de les arts escèniques, tallers i mercadet ètnic i plats gastronòmics multiculturals.
Durant la seva intervenció, la vicepresidenta de l’IEI ha destacat que si ja és prou bo generar iniciatives que promocionin el coneixement i la descoberta del territori, més ho és el fet de mantenir aquesta aposta en els anys, sembrant la llavor amb un format innovador que ha tingut un ressò mediàtic molt important. A més, ha destacat que Tàrrega es converteix amb activitats com aquesta en un dels centres més importants de la cultura a les Terres de Lleida.
De la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta segona de la Diputació ha assenyalat que en la seva trajectòria, Paupaterres s’ha posicionat com un festival únic a Catalunya, donant suport també als grups de ponent, gràcies a la implicació de l’IEI.
Marc Calderó ha dit que el festival ha anat evolucionant al llarg dels disset anys d’existència passant de ser un festival de ritmes ètnics a ser un festival més eclèctic.
Enguany el cartell del festival compta amb les actuacions de Muchachito y sus compadres, La Iaia, Vendetta, El petit de Cal Eril, Itaca Band, The Targarians, Painomi, Pepet i Marieta, Mr. Freak Ska, i Meritxell Gené & Jordi Gasión.
Aquest festival va iniciar el seu recorregut sota el nom d’Ondara Folk amb la intenció de donar a conèixer i difondre les diferents músiques del món. Des de l’any 2002, el certamen va prendre el nom de Paupaterres i s’ha consolidat com l’altaveu de la World Music a Lleida.
Un dels principals objectius de l’Associació Paupaterres és oferir un reflex de l’evolució de la música tradicional mitjançant actuacions de formacions que, utilitzant instrumentació moderna arrangen temes tradicionals i, d’altres agrupacions que presenten temes moderns tocats amb instruments tradicionals, d’aquesta manera el Festival és una mostra del panorama musical actual de la cultura popular i tradicional del nostre país i d’arreu del món.
Lleida, 18 de juny de 2014
Per a més informació:
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat