La Diputació col·labora un any més amb la XXVI Fira del Torró d’Agramunt

La Diputació col·labora un any més amb la XXVI Fira del Torró d’Agramunt

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la roda de premsa de presentació de la XXVI edició de la Fira del Torró d’Agramunt, que se celebrarà els dies 11 i 12 d’octubre.

La presentació ha comptat amb la participació de la diputada Josefina Bernades; de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, i de la directora de la Fira, Fàtima Puig.

Una edició més, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es convertirà en el punt de trobada del món del dolç i del producte agroalimentari de qualitat amb especial rellevància del Torró i la Xocolata. La diputada Josefina Bernades ha destacat la consolidació d’aquest certamen, que l’any passat va aconseguir més de 80.000 visitants.

Els objectius de la fira són consolidar el torró i la xocolata com a referents gastronòmics d’Agramunt, ser un espai d’intercanvi de coneixements, afirmació sectorial, mostra culinària i de promoció turística del territori.

Aquests objectius se sumen al repte de desestacionalitzar el consum del torró, motiu pel qual la fira incideix molt en activitats relacionades amb la gastronomia i els maridatges, segons ha explicat l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé.

La fira, considerada de referència a les comarques lleidatanes i en el sector del dolç a Catalunya, ha incrementat en un 10% el nombre d’expositors. En aquesta edició, compta amb 80 expositors i 130 parades.

El certamen disposa de diferents espais distribuïts pel municipi que acolliran una gran varietat d’activitats:

  • L’Aula del gust, que acull demostracions, tastos guiats i conferències especialitzades.
  • L’Espai de degustació, situat al centre del pavelló agroalimentari i que ofereix al visitant tastos i demostracions de productes de proximitat i gran qualitat a un preu simbòlic d’1 euro.
  • La Cuita, on els visitants poden veure com l’elabora l’autèntic Torró d’Agramunt
  • Lo Catxo, espai on els assistents coneixeran el peculiar i tradicional joc de cartes que utilitzaven antigament els torronaires per vendre el Torró d’Agramunt per fires i mercats.
  • Espai infantil, on es desenvolupen diferents activitats relacionades amb la gastronomia adreçades als més petits
  • Menestralia, la mostra d’oficis antics situada a la plaça del Pou

El certamen comptarà amb les demostracions de xefs i rebosters de prestigi com són el xef i pastisser del Cacau Barry a Xocolata Academy, Miquel Guarro; la innovadora proposta Comaxurros de la pastisseria Canal de Barcelona amb Marc Muñoz i Lluís Estrada; el tercer classificat de la primera edició del programa MasterChef, Fabian León; el pastisser Albert Badia Roca, el cuiner de l’Hotel Lo Mam i el Restaurant Enogastronòmic, Jordi Guillem; el responsable de la part gastronòmica del restaurant Gab’s i de l’Hotel Terradets, Gabi Serra; el cuiner Pep Nogué, i el director de Projectes de l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats, Pep Palau.

També hi seran presents les caves Gramona, Torrons Fèlix, Torrons Roig i Torrons Vicens, que organitzaran diferents demostracions i maridatges.

La fira es complementa amb dues activitats esportives, que són la Transiscar de BTT i la Cursa atlètica del Torró.

Lleida, 8 d’octubre de 2014

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat