La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la roda de premsa de presentació de la XXVI edició de la Fira del Torró d’Agramunt, que se celebrarà els dies 11 i 12 d’octubre.
La presentació ha comptat amb la participació de la diputada Josefina Bernades; de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, i de la directora de la Fira, Fàtima Puig.
Una edició més, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es convertirà en el punt de trobada del món del dolç i del producte agroalimentari de qualitat amb especial rellevància del Torró i la Xocolata. La diputada Josefina Bernades ha destacat la consolidació d’aquest certamen, que l’any passat va aconseguir més de 80.000 visitants.
Els objectius de la fira són consolidar el torró i la xocolata com a referents gastronòmics d’Agramunt, ser un espai d’intercanvi de coneixements, afirmació sectorial, mostra culinària i de promoció turística del territori.
Aquests objectius se sumen al repte de desestacionalitzar el consum del torró, motiu pel qual la fira incideix molt en activitats relacionades amb la gastronomia i els maridatges, segons ha explicat l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé.
La fira, considerada de referència a les comarques lleidatanes i en el sector del dolç a Catalunya, ha incrementat en un 10% el nombre d’expositors. En aquesta edició, compta amb 80 expositors i 130 parades.
El certamen disposa de diferents espais distribuïts pel municipi que acolliran una gran varietat d’activitats:
- L’Aula del gust, que acull demostracions, tastos guiats i conferències especialitzades.
- L’Espai de degustació, situat al centre del pavelló agroalimentari i que ofereix al visitant tastos i demostracions de productes de proximitat i gran qualitat a un preu simbòlic d’1 euro.
- La Cuita, on els visitants poden veure com l’elabora l’autèntic Torró d’Agramunt
- Lo Catxo, espai on els assistents coneixeran el peculiar i tradicional joc de cartes que utilitzaven antigament els torronaires per vendre el Torró d’Agramunt per fires i mercats.
- Espai infantil, on es desenvolupen diferents activitats relacionades amb la gastronomia adreçades als més petits
- Menestralia, la mostra d’oficis antics situada a la plaça del Pou
El certamen comptarà amb les demostracions de xefs i rebosters de prestigi com són el xef i pastisser del Cacau Barry a Xocolata Academy, Miquel Guarro; la innovadora proposta Comaxurros de la pastisseria Canal de Barcelona amb Marc Muñoz i Lluís Estrada; el tercer classificat de la primera edició del programa MasterChef, Fabian León; el pastisser Albert Badia Roca, el cuiner de l’Hotel Lo Mam i el Restaurant Enogastronòmic, Jordi Guillem; el responsable de la part gastronòmica del restaurant Gab’s i de l’Hotel Terradets, Gabi Serra; el cuiner Pep Nogué, i el director de Projectes de l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats, Pep Palau.
També hi seran presents les caves Gramona, Torrons Fèlix, Torrons Roig i Torrons Vicens, que organitzaran diferents demostracions i maridatges.
La fira es complementa amb dues activitats esportives, que són la Transiscar de BTT i la Cursa atlètica del Torró.
Lleida, 8 d’octubre de 2014
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat