La Diputació col·labora per segon any amb la Campanya “Disfruita-la a l’estiu”

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Uns 1.600 nens i nenes de les comarques de Lleida de 3 a 12 anys participaran durant el mes de juliol en aquesta campanya per afavorir el consum de fruita dolça entre els infants

La Diputació de Lleida col·labora per segon any consecutiu amb el sindicat Unió de Pagesos en la campanya “Disfruita-la a l’estiu” amb l’objectiu d’afavorir el consum de fruita dolça entre els infants.

La iniciativa està impulsada per Unió de Pagesos i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració dels ajuntaments de les poblacions on es fan els tastos.

Uns 1.600 nens i nenes de les comarques de Lleida de 3 a 12 anys participaran durant el mes de juliol en aquesta campanya, que s’ha presentat aquest dimecres a Mollerussa. L’acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i del coordinador general d’Unió de Pagesos, Joan Caball.

La promoció dels hàbits saludables i dels productes de la terra és una de les prioritats de la Diputació de Lleida en col·laboració amb diferents sindicats, entitats i associacions.

“Disfruita-la a l’estiu” consisteix en tastos guiats de fruita dolça de temporada, com nectarines, cireres, peres o albercocs, per a infants que participen a les estades d’estiu, en un ambient més lúdic i per gaudir de les activitats durant les vacances.

Aquest estiu els tastos seran 14, dos més que l’any anterior, i tindran lloc als municipis de Mollerussa, Juncosa, Balaguer, Térmens, Alcarràs, la Portella, Tàrrega, Tremp, el Pont de Suert, Solsona, la Ribera d’Urgellet, Bellver de Cerdanya, Alcoletge i la Seu d’Urgell. Les sessions dels tastos inclouen l’espectacle “Disfruita-la xic”, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, durant el qual s’explica als infants les propietats de la fruita i els beneficis que aporta per a la seva dieta.

Tots els nens i nenes participants rebran durant el tast la carmanyola amb forma de poma. L’objectiu és que la reutilitzin per portar fruita durant les seves activitats d’estiu i així donar continuïtat a l’actuació implicant les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita.

Aquest és el segon any consecutiu de la campanya “Disfruita-la a l’estiu” a les comarques de Lleida. “Disfruita-la” va començar el 2005, i cada any hi participen una mitjana de 5.000 infants de primària de tot Catalunya.

Mollerussa, 1 de juliol de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat