La Diputació col·labora en l’organització de la Copa del Món de Canoe Eslàlom 2013 al Parc del Segre

ORIjoan_rene_a_la_presentacio_de_la_prova_del_campionat_del_mon_de_canoe_002_editora_2_5973_0_1

ORIjoan_rene_a_la_presentacio_de_la_prova_del_campionat_del_mon_de_canoe_001_editora_2_5973_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dimarts la roda de premsa de presentació de la Copa del Món de Canoe Eslàlom 2013, que acollirà la Seu d’Urgell els dies 5, 6 i 7 de juliol.

A la presentació també hi ha participat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el delegat de la secretaria general de l’Esport a Lleida, Josep Ramon Solsona; el president de la Federació de Piragüisme de Catalunya, Joan Ignasi Rosell, i el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet.

joan_rene_a_la_presentacio_de_la_prova_del_campionat_del_mon_de_canoeDurant la seva intervenció, Reñé ha indicat que es tracta d’un esdeveniment esportiu important que implica l’arribada “d’un gran nombre de persones que coneixeran la ciutat, la comarca i el Pirineu, la qual cosa suposarà un impacte econòmic rellevant”.
Els organitzadors calculen que entre participants i visitants, l’entorn de la prova generarà un moviment econòmic de 500.000 euros.
El Parc Olímpic del Segre acollirà del 5 al 7 de juliol la tercera prova del campionat de Canoe Eslàlom, una modalitat olímpica de piragüisme que es disputa en rius o en cursos d’aigua artificial i es tracta de completar un recorregut determinat (d’entre 250 i 400 metres de llarg), passant a través de portes numerades, sense penalitzacions i en el menor temps possible.
Hi ha prevista l’assistència de 278 palistes de 32 països diferents que competiran en canoa (individual C1 i doble C2) o caiac (en individual K1). El gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, ha explicat que hi participaran esportistes procedents dels cinc continents, la qual cosa demostra que es tracta d’una de les proves que desperten un major interès.
Entre d’altres hi seran presents els medallistes olímpics en Londres’12, Daniele Molmenti (Itàlia) i Émilie Fer (França) or en K1. A la Seu d’Urgell arribaran aquests piragüistes després d’haver competit prèviament a Cardiff (Gal·les) i Ausburg (Alemanya) durant el mes de juny. Les dues posteriors es faran a Tacens (Eslovènia) i Bratislava (Eslovàquia). La competició va precedida a la primavera per la Copa del Segre (la Seu-Pons) i la Copa Pirineus (Seu-Foix-Pau), consolidant una destinació de canoa eslàlom que vindrà reforçada l’any 2017 amb el Campionat del Món d’Eslàlom de Pau (França).

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha indicat que el Parc del Segre, és una instal·lació referent a nivell mundial en proves de piragüisme d’aigües braves i ha destacat el fet que la Seu d’Urgell porta organitzant esdeveniments internacionals des de fa més de 40 anys.

La competició consisteix en sèries de dos mànegues comptant al final només la millor puntuada. Dels resultats de les eliminatòries, els primers 20 passen a la semifinal, i 10 a la final.

La celebració de la prova, que té un pressupost de 100.000 euros, compta amb el suport de diferents institucions com la Diputació de Lleida.

Lleida, 25 de juny de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat