La Diputació col·labora en el 5è Campionat de botifarra “Contro i recontro” per la integració de persones amb trastorns mentals

ORIma_pubill_campionat_botifarra_juneda_001vr_editora_2_6318_0_1

ORIma_pubill_campionat_botifarra_juneda_002vr_editora_2_6318_1

El municipi de Juneda (Garrigues) és aquest any l’escollit per acollir el 5è Campionat de botifarra “Contro i recontro” amb persones que pateixen trastorns mentals. El campionat se celebrarà dissabte 26 d’abril a partir de les 11 del matí i s’ha presentat aquest dijous a la Diputació de Lleida en roda de premsa.

L’acte ha comptat amb la participació de la diputada Maria Antònia Pubill; del director dels serveis territorials de Benestar i Família, Josep Maria Forné; del president de l’Associació Talma-Club Social Compàs, Antoni Mateus, i del representant del Club de Botifarra d’Alguaire, Josep Terrado.

La diputada Maria Antònia Pubill ha indicat que “a través d’un espai de trobada i d’un joc es contribueix a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, així com la seva independència i integració social”.

Es tracta d’un esdeveniment que se celebra anualment des de l’any 2010 i cada any es fa a un municipi diferent de la demarcació de Lleida.

El president de l’Associació Talma-Club Social Compàs, Antoni Mateus, ha explicat que l’objectiu d’aquesta activitat és promoure la participació activa a la comunitat de les persones relacionades amb la xarxa de salut mental, des d’usuaris de clubs socials a professionals dels serveis o persones que donen suport a iniciatives com aquesta, amb la finalitat de reduir i minimitzar l’estigmatització d’aquest col•lectiu.

L’activitat està organitzada per Talma-Club Social Compàs i el Club de Botifarra d’Alguaire i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, el Departament de Benestar Social i Família, l’Ajuntament de Juneda, el Consell Comarcal de les Garrigues, la Caixa, Urgasa, la cooperativa de Juneda i Masia Tero.

El director dels serveis territorials de Benestar i Família a Lleida, Josep Maria Forné, ha destacat la col·laboració institucional en l’organització d’aquesta activitat, que ja està totalment consolidada.

Els organitzadors preveuen l’assistència aproximada d’unes 200 persones

El programa de la jornada inclou una visita cultural guiada pel poble, un dinar popular al pavelló poliesportiu i el campionat de botifarra pròpiament dit al mateix poliesportiu

Les persones que prendran part en aquest campionat són usuaris dels diferents establiments de serveis socials de les comarques de Lleida. Concretament, hi participaran:

• Club social el Porxo (la Noguera)
• Club social Compàs (les Garrigues)
• Club social La Brúixola (Lleida)
• Club social El Nord (el Pla d’Urgell)
• Club social El Picot (l’Alt Urgell)
• Club social Airecel (l’Urgell-la Segarra)
• Club social El Sol del Solsonès (Solsona)
• Llar-residència Caser Oliana (l’Alt Urgell)
• Llar-residència Elisenda de Montcada (Lleida)
• Prelaboral Aspros (Lleida)
• Prelaboral Sant Joan de Déu (Almacelles-Segrià)

A més, enguany hi prendran part els socis del Club de Botifarra d’Alguaire i membres d’altres entitats del municipi i de la comarca de les Garrigues.

Lleida, 24 d’abril de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat