La Diputació ajudarà a la rehabilitació de l’església de la Sang de Lleida, del segle XVI

Sang1

Sang2

Sang3

Sang4

Proposa complementar juntament amb la Generalitat i la Paeria l’actuació urgent per aturar els problemes estructurals de l’immoble declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2016 

La Diputació de Lleida s’ha compromès a ajudar a finançar part de les obres de rehabilitació urgent de l’església de la Sang, ubicat al carrer Germanetes de la ciutat de Lleida, en una actuació d’urgència davant els problemes estructurals de l’immoble, construït al segle XVI i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2016. El president de la Diputació, Joan Talarn, ha visitat el temple i s’ha reunit amb membres de la Congregació de la Puríssima Sang per traslladar la predisposició de l’ens supramunicipal juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Paeria de Lleida.

La Congregació ha encarregat un projecte de rehabilitació de l’edifici que, en una primera fase, ha pressupostat en 458.000 euros les actuacions necessàries per frenar el deteriorament i consolidar l’estructura de les parts més afectades de l’església. Recentment s’ha hagut d’apuntalar la teulada. Per Joan Talarn, “una acció conjunta de la Generalitat, la Diputació i la Paeria de Lleida poden evitar la major degradació de l’església, un edifici de notable interès històric per a la ciutat que més endavant també hauria de poder rebre fons de l’Estat per abordar les següents fases de rehabilitació”.

En aquest sentit, Talarn ha recordat al prior de la Congregació, Eduard Segarra, que “a inicis d’any vam tenir una primera trobada en la qual vam mostrar la nostra predisposició a participar en una acció pressupostària conjunta de les administracions del territori per recuperar aquest patrimoni de la ciutat, tal i com fem en casos semblants”. La Congregació està esperant la confirmació de l’atorgament per part de la Generalitat d’una subvenció que cobriria part dels costos de les obres, davant la qual cosa la Diputació s’ofereix a complementar-la per facilitar a la Paeria de Lleida que la seva aportació a la recuperació d’aquest bé immoble de la ciutat sigui pressupostàriament assumible.

L’església de la Sang, que fa un any ha recuperat la celebració d’oficis religiosos, és la base d’operacions dels Armats de la Sang, una de les entitats més tradicionals de la ciutat de Lleida, amb 140 armats, i que té datada la seva primera sortida per Setmana Santa l’any 1753.

Lleida, 6 de desembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat