La Diputació ajuda 153 municipis lleidatans a contractar 313 socorristes

ORIsocorrista_a_aitona_00vr_editora_2_5971_0_1

La comissió de Salut Pública ha aprovat la proposta d’atorgament dels ajuts aquest dilluns

En matèria de salut pública, la Corporació també realitza a l’estiu controls per garantir la qualitat de l’aigua de les piscines

Balaguer, Lleida, La Seu d’Urgell, Vielha, Tremp, Tiurana, Bellpuig, Bovera, Olius o el Cogul són alguns dels 153 municipis lleidatans que han recorregut a la convocatòria de la Diputació de Lleida per poder fer front a l’obligatorietat de tenir socorristes per poder obrir les piscines municipals durant l’estiu.

Per facilitar la contractació del servei de salvament, la Diputació de Lleida ha convocat una línia d’ajuts dotada amb 1.071.489,48 euros, que ajuda a garantir l’obertura d’aquestes instal·lacions, donada la complicada situació econòmica que pateixen els consistoris. Aquest dilluns, la comissió informativa de Salut Pública ha aprovat la proposta d’atorgament d’aquestes subvencions que són esperades pels municipis.

En aquest sentit, l’alcalde d’Alpicat, Pau Cabré, destaca la importància d’aquests ajuts perquè garanteixen que tots els municipis, sigui grans o petits tinguin, puguin oferir els mateixos serveis i qualitat de vida als seus veïns.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, remarca la importància de comptar amb aquests ajuts, ja que en el cas concret del seu municipi han de contractar socorristes per les piscines de Tàrrega i també per les dels pobles agregats de Claravalls i Altet.

L’ajut per cada consistori depèn del nombre de socorristes contractats. Les entitats locals que contractin un socorrista rebran fins a 4.500 euros, les que contractin dos socorristes podran rebre una subvenció de fins a 7.500 euros i les que contractin tres socorristes podran rebre un màxim de 8.500 euros.

La corporació lleidatana, a través del Servei de Control de Qualitat d’Aigües de la Diputació de Lleida adscrit a l’Àrea d’Assistència i Cooperació Municipal (SAM), també realitza els controls sanitaris necessaris per garantir la bona qualitat de l’aigua i prevenir possibles problemes de salubritat als banyistes que fan ús de les piscines municipals.

La Diputació de Lleida disposa d’un servei d’analítiques fisicoquímiques adreçat bàsicament als ajuntaments, que es va crear amb la finalitat de donar un nou servei a l’àmbit municipal donada la importància que per a la salut pública tenen tant les aigües destinades al consum humà com les destinades a usos lúdics, com en piscines municipals.

Lleida, 21 de juliol de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat