La Diputació acull una jornada sobre la vulnerabilitat de la dona envers el càncer

Dona_i_Càncer_05

Dona_i_Càncer_04

Dona_i_Càncer_01

El president de la Diputació, Joan Talarn, destaca que la institució dona suport a les entitats Tercer Sector amb 1,7M € en ajuts a activitats sociosanitàries, als quals se sumen 800.000 euros en convenis específics amb entitats com l’Associació Contra el Càncer

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el president de l’Associació contra el Càncer a Lleida, Francesc Maranges, han donat aquest divendres la benvinguda de la tercera edició de la Jornada ‘Dona i Càncer. La vulnerabilitat de la dona envers el càncer’, que ha organitzat l’Associació contra el Càncer a Lleida, a la Sala d’Actes del Palau de la Diputació.

 

En la seva intervenció, Joan Talarn ha explicat que “en el pressupost de la Diputació de l’any vinent preveiem donar suport a les entitats Tercer Sector amb 1,7 milions en ajuts a activitats sociosanitàries, als quals se sumen 800.000 euros en convenis específics amb l’Associació Contra el Càncer, la Coordinadora de Salut Mental, ALLEM, La Torxa i Creu Roja, entre d’altres”.

 

Ha felicitat els organitzadors de la jornada per posar sobre la taula “una veritat que no ens ha d’ocultar que encara existeixen realitats que fan que les dones afrontin la malaltia de manera diferent, i segurament més desprotegides, que els homes. Per això és bo i necessari parlar-ne”.

 

La jornada ha continuat amb la conferència ‘Cures de la pell en la dona durant el procés oncològic’, a càrrec de la Dra. Rosa Martí, cap de Dermatologia de l’HUAV. Posteriorment, la Dra. Marta Suárez,  especialista en Oncologia Mèdica de la Clínica Mi NovAliança, i la Dra. Marta Canals, especialista en Ginecologia i Obstetrícia i experta en Menopausa, han fet una conferència amb el títol ‘Més enllà del càncer’.

 

La jornada ha finalitzat amb la conferència ‘La importància de l’alimentació: veritats, mites i creences’, a càrrec d’AP! Lleida i Olga Muñoz, dietista-nutricionista de l’Associació contra el Càncer a  Barcelona; i la que ha ofert Alícia Badia, tècnica de Sostenibilitat Econòmica de l’Associació contra el Càncer a Lleida, sobre ‘Dona, càncer i empresa’.

 

L’acte ha comptat amb l’assistència, entre d’altres, del subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, i de les diputades Rosalia Carnicé i Núria Palau.

 

Lleida, 24 de novembre de 2023

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat