La Diputació acull la presentació del Marketplace 2014, centrat en el món del voluntariat i de la Responsabilitat Social de l’Empresa

La Diputació acull la presentació del Marketplace 2014

La Diputació acull la presentació del Marketplace 2014

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació del Marketplace Europeu 2014, un esdeveniment bianual organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, que aquest any se celebrarà el 20 d’octubre al recinte d’El Born CC.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de la diputada Josefina Bernades; la coordinadora de Lleida de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Assumpta Costafreda; la responsable de la captació de fons (fundraiser) de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Patrícia Fort, i la tècnica del projecte Marketplace 2014, Laura Codina.

La fira comptarà amb més de 70 estands, dels quals 20 seran entitats socials, 20 més seran empreses que mostraran els seus projectes de Responsabilitat Social i 20 estands més seran Centres Especials de Treball i empreses. La fira també comptarà amb una desena de plataformes vinculades a la promoció de la RSE a Europa, Espanya i Llatinoamèrica.

De Lleida hi participaran sis entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social: Fundació Renal Jaume Arnó, Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles, Shalom, Aspros, Down Lleida i Salut Mental Ponent.

La diputada Josefina Bernades ha destacat la importància d’organitzar esdeveniments com aquests que “de ben segur serà molt enriquidor per tothom”.

La tècnica del projecte Marketplace 2014, Laura Codina, ha explicat que l’objectiu principal d’aquesta activitat és facilitar un espai on voluntaris, entitats i empreses amb Responsabilitat Social comparteixin les seves experiències i busquin punts de trobada per a col•laborar.

Tot i que a l’esdeveniment hi participaran empreses que ajuden humanament i econòmicament a projectes socials, entitats que aporten expertesa social i gestió de recursos i voluntaris que afavoreixen la transformació social, es tracta d’un acte obert a tots els ciutadans interessats en el món del voluntariat i de la Responsabilitat Social de l’Empresa.

La coordinadora de Lleida de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Assumpta Costafreda, ha explicat que la seva tasca a la federació respon a un doble objectiu, com és la conscienciació social del voluntariat i el treball en xarxa amb les 35 entitats que hi ha a Lleida.

A més de l’espai firal, el Marketplace també acollirà un espai de contactes entre entitats i empreses i espais de debat per a reflexionar sobre el sector. Una de les activitats destacades serà l’Espai Diàlegs, on a través de sis taules de debat es reflexionarà sobre el món del voluntariat i en els diversos àmbits en què actualment es desplega: social, cultural, comunitari, ambiental i internacional.

Lleida, 8 d’octubre de 2014

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat