La Diputació acull la presentació del Campionat d’Europa i Àfrica d’Esquí Nàutic

Esquí_Nàutic_2

Se celebrarà del 29 d’agost al 4 de setembre a les instal·lacions de 2Llacs, a Gimenells-Pla de la Font

Els organitzadors esperen un centenar d’esquiadors de 25 països

Les instal·lacions de 2Llacs, a Gimenells i Pla de la Font, acolliran del 29 d’agost al 4 de setembre el Campionat d’Europa i Àfrica d’Esquí Nàutic en les modalitats de clàssiques (eslàlom, figures i salts), una cita que organitzarà el Club Esportiu Lleida Ski & Wake i que ha estat presentada aquest dijous a la Diputació de Lleida.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del diputat Josep Ramon Ibarz; de la regidora de la Paeria, Montse Parra; de l’alcalde de Gimenells i el Pla de la Font, Dante Pérez; del representant territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Segura; del director tècnic de 2Llacs i del Comitè Organitzador, Xavier Roy; del gerent de la Federació Espanyola d’Esquí Nàutic, Anthony Lechevallier; i de Joan Pérez, en representació de la Comunitat de Regants de Gimenells i Pla de la Font.

En la seva intervenció, Josep Ramon Ibarz ha destacat que aquest campionat “és una oportunitat per a la Diputació per seguir col·laborant en totes les activitats esportives que es fan en les terres de Lleida, en aquest cas encara més a gust perquè les internacionalitza”. Ibarz s’ha referit també a la importància del “retorn econòmic cap al territori” que genera aquest campionat.

Dante Pérez ha subratllat “l’actiu que signifiquen les instal·lacions de 2Llacs per al nostre poble”, que amb aquest campionat continua en la línia de “consolidar-se com a destinació turística en l’àmbit esportiu i familiar de referència”.

En aquest mateix sentit, Xavier Roy ha explicat que “només directament, amb esquiadors, tècnics i responsables de la competició, es mouran unes 150 persones durant deu dies; després hem de mirar els acompanyants que porten els esquiadors, més la gent de la província que es pugui mobilitzar; tot això té una repercussió econòmica calculada d’uns 500.000 a 600.000 euros, perquè són molts dies seguits entre entrenaments i competició”.

L’èxit del Campionat d’Europa Sub 21 celebrat a 2Llacs l’any passat, en què la Federació Internacional (IWWF) el va considerar el millor campionat del 2015, va ser clau en la concessió d’aquesta nova cita esportiva. Una prova que, juntament amb els estatals americans, és una de les més importants d’aquest 2016 en el món de l’esquí nàutic.

Situat al terme municipal de Gimenells-Pla de la Font, a deu minuts de Lleida, el complex de 2Llacs disposa de dos embassaments i d’uns terrenys annexos ideals per a la pràctica de l’esquí nàutic. Cada embassament té unes dimensions aproximades de 650 a 700 metres de llarg i de 100 a 200 metres d’ample.

La competició espera la participació de prop d’un centenar d’esquiadors procedents de 25 països que, durant gairebé dues setmanes, s’instal·laran a Lleida, entre el 22 d’agost i el 4 de setembre. Entre els participants hi haurà l’equip espanyol, format per sis esquiadors, tres dels quals pertanyen al Club Lleida Ski & Wake. Es tracta de Lluís Noguera i Àlvar Noguera, que seran els únics esquiadors espanyols que participaran en les tres modalitats (eslàlom, figures i salts) i en la combinada, i de Roger Ballús, com a especialista en la modalitat d’eslàlom. L’equip més potent, però, es preveu que sigui el francès, que a més es concentrarà a principis d’agost durant cinc dies a 2Llacs.

Pel que fa al programa, entre el 22 i el 28 es duran a terme els entrenaments no oficials, que donaran pas als oficials els dies 29 i 30. La cerimònia d’inauguració tindrà lloc el 2 de setembre. La competició es desenvoluparà del 31 d’agost al 4 de setembre, dia en què se celebraran les finals, la gala de cloenda i el lliurament de premis.

Durant els dies d’entrenaments oficials i de competició, 2Llacs disposarà d’un Village amb restaurant per a competidors i públic. A més, està previst oferir activitats gratuïtes, sense motor, al llac on no es realitzi la competició.

Lleida, 21 de juliol de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat