La Diputació acull la presentació del 22è Campionat d’Escalada Pardinyes Roc 2016

PARDINYES ROC-2

La prova, recuperada després de quatre anys d’aturada, se celebrarà el 6 d’agost al Rocòdrom Municipal amb una trentena de participants

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació del 22è Campionat d’Escalada Esportiva Pardinyes Roc 2016, que se celebrarà el dissabte 6 d’agost al Rocòdrom Municipal de Pardinyes.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat de la Diputació de Lleida, Paco Cerdà; de la regidora d’Esports de la Paeria, Montse Parra; del president del CEMP (Club d’Escalada i Muntanya Pardinyes), Joan Ramon Cuesta Chimisanas; del membre del CEMP i fundador del campionat, José Antonio López; i d’un dels membres més joves del club, Álvaro Hortet.

En la seva intervenció, Paco Cerdà ha expressat la seva satisfacció per la recuperació de la prova “després de quatre anys de no fer-se”, i més encara pel fet de celebrar-se dins “una de les festes referents de la ciutat, com són les de Pardinyes”. Per tot plegat, Paco Cerdà ha manifestat el suport total de la Diputació, alhora que ha desitjat que en el futur “no haguem de viure una altra vegada una aturada en aquest campionat”.

Per la seva part, Joan Ramon Cuesta s’ha felicitat per la tornada a escena del Pardinyes Roc, un fet que ha atribuït en bona mesura a l’empenta de les noves generacions i a la bona salut de l’escalada a les comarques lleidatanes. Les previsions són molt optimistes tant pel que fa a públic com als participants, ja que se n’espera una trentena d’un gran nivell de cara a una jornada que, més enllà d’una competició de categoria, és un punt de trobada de tota la gent de l’escalada.

Els organitzadors han recordat també que es tracta de la competició d’aquesta mena més veterana de Catalunya, ja que enguany arriba a la seva 22a edició. La prova, que serà el XIX Memorial Antonio Fernández Maniega “Llons”, se celebrarà dins el marc de les Festes de Pardinyes. S’iniciarà a les 9.00 hores i es desenvoluparà durant tot el dia, i cal destacar que, paral·lelament a la competició, hi haurà jocs i escalada per als més petits.

El programa de competició contempla que el matí es dediqui a les eliminatòries en dos itineraris, de les quals sortiran els dotze protagonistes de les semifinals, que es faran a la tarda. A la final, que es disputarà a partir de les 17.00 hores, hi participaran els cinc millors. La categoria serà única, competint homes i dones junts.

Pel que fa a les inscripcions, aquestes seran gratuïtes per als socis del CEMP federats, de 5 euros per als socis no federats, de 15 per als no socis del CEMP federats i de 20 en el cas de no socis del CEMP que no estiguin federats. Hi haurà 3 euros de descompte en el cas d’inscripcions anticipades. A més, es podran fer inscripcions els dies 4 i 5 d’agost de 21.00 a 22.00 hores al Bar Ruta 66. Aquest mateix establiment acollirà, el divendres 5 a les 22.00 hores, el sorteig de l’ordre de participació. Tots els inscrits rebran una samarreta tècnica i diferents obsequis.

Lleida, 27 de juliol de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat