La Diputació acull la cloenda del projecte social COOP

ORIsocialcoop-01_editora_2_4963_0_1

ORIsocialcoop-02_editora_2_4963_1

La Diputació acull la cloenda del projecte social COOP

La sala d’actes de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la jornada de cloenda del projecte social COOP, organitzat per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya amb l’objectiu de revitalitzar i diversificar l’economia rural, la generació d’ocupació femenina, i la millora de la qualitat de la vida. Durant la jornada es presenta la compilació de resultats de la diagnosi i informes de models empresarials fets a sis comunitats autònomes, així com un informe de bones pràctiques.

L’acte ha comptat amb la participació de la portaveu i diputada de CiU, Rosa Pujol, la coordinadora territorial a Lleida de Joventut, Anna Feliu; el responsable d’associacionisme Agrari del departament d’Agricultura de la Generalitat, Pere Farrell; i el responsable de desenvolupament rural de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Durant la seva intervenció, Pujol ha recordat que històricament el cooperativisme a Catalunya ha tingut unes consecucions socials i econòmiques molt importants i que la seva disseminació per tot el territori n’ha estat el més clar exemple.

En aquest sentit s’ha felicitat que la Fundació del Món Rural, la Federació de Cooperatives Agràries, la Fundació Catalana de Cooperació, Ara COOP, el Ministeri de Medi Ambient, el Departament de Treball i el Departament d’Agricultura i el de Joventut, uneixin esforços i posin damunt de la taula un projecte que té l’objectiu de desenvolupar una prova pilot a través del cooperativisme agrari, que revitalitzi i diversifiqui l’economia rural, i que doni sortida a les necessitats socials dels pobles i comarques a partir de la generació d’ocupació.

Rosa Pujol ha explicat que la proposta de Social COOP significa, entre molts altres objectius, “una aposta i una invitació a tots els agents socials, econòmics i polítics per mirar de progressar en un model de societat més avançada i moderna, buscant espais d’enfocament igualitari”.

Lleida, 9 de novembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat