La Cursa de l’Oli de Les Borges Blanques arriba diumenge amb 800 participants i la col·laboració de la Diputació de Lleida

CURSA OLI-WEB

CURSA OLI-SLI

La prova, puntuable per a la Lliga Ponent, estrena enguany la distància dels 5 kilòmetres, que s’afegeix als 10 tradicionals
Els guanyadors masculí i femení de la cursa llarga tornaran a rebre el seu pes en oli en una cita que enguany arriba a la seva 16a edició

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la 16a edició de la Cursa de l’Oli de Les Borges Blanques, que se celebrarà aquest diumenge a la capital de Les Garrigues emmarcada dins la 56a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i Les Garrigues.

 

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident cinquè de la Diputació i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; del director de la cursa, Xavier Sahuquillo; del vicepresident de la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques, Ramon Riu; del director general d’Aritmos, Andreu Salvador; i dels representants del BBVA, Encarni Mirats i Joan Navarro.

 

En la seva intervenció, Enric Mir ha volgut destacar el fet que s’utilitzi una prova atlètica per “promocionar els nostres productes, com és l’oli de qualitat verge extra”, de manera que l’esport té un valor en sí mateix però també com a eina per “divulgar la cultura de l’oli”.

 

Mir també s’ha referit a l’elevada participació de la cursa, amb una xifra que, tal com ha detallat Xavier Sahuquillo, se situarà en uns 800 esportistes, amb la qual cosa tornarà a ser una de les més multitudinàries del calendari lleidatà. “Vam tancar inscripcions en una setmana –ha dit Sahuquillo– i vam haver de dir prou perquè volem donar un servei de qualitat a la cursa i ens posem un topall màxim per poder assumir aquest servei”. D’aquesta manera, ara ja tenen 750 inscrits, però deixen obert uns dorsals solidaris per reservar unes places més pel dia de la cursa, amb la qual cosa “arribarem segur als 800”.

 

La cita, que està organitzada pel CA Borges i és puntuable per a la Lliga Ponent, presenta com a gran novetat d’enguany la inclusió –a petició dels corredors– de la distància de 5 kilòmetres, que s’afegeixen al recorregut habitual, que era d’una mica més de 10 kilòmetres i que enguany s’ha retallat deixant-lo en 10 kilòmetres exactes. Així, els participants podran optar entre aquests dos trajectes que transitaran en una part per un circuit urbà i per l’altra per camins del terme. El punt de sortida i arribada comú serà el passeig del Terrall. A més, hi haurà servei de dutxes i vestidors al Poliesportiu Municipal (a 100 metres de l’arribada) i servei de guarda-roba a la mateixa sortida.

 

Com és habitual, l’organització lliurarà el premi exclusiu per al guanyador de la prova (masculí i femení), que s’enduran el seu pes en oli. En el conjunt de totes les categories s’entregaran un total de 55 premis. Tots els participants rebran com a obsequi una ampolla d’oli d’oliva Verge Extra de la Cooperativa Sant Isidre, unes malles Megamo Hoko, esmorzar típic, els avituallaments i altres detalls. A més, la cursa serà solidària en la lluita contra el càncer.

 

Podeu trobar tota la informació de la Cursa de l’Oli a la web: http://www.clubatleticborges.cat/la-nostra-cursa.html.

 

Lleida, 15 de gener de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat