La Cursa de l’Oli de les Borges Blanques arriba a la vintena edició

Cursa_Oli_Borges_01

Cursa_Oli_Borges_02

Se celebrarà el dia 22 de gener amb una participació màxima de 500 atletes en les distàncies de 5 i 10 km, i coincideix amb la organització de la 60a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

 

La diputada Rosa Perelló; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Maricel Viladoms; el director d’Aritmos, Andreu Salvadó; el vicepresident de la Cooperativa Sant Isidre, Jordi Sans, i el president del Club Atlètic Borges i organitzador, Jordi Gil, han presentat aquest dimarts la 20a Cursa de l’Oli de les Borges Blanques, que se celebrarà el 22 de gener, coincidint amb la celebració de la 60a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, en les distàncies de 5 i 10 km.

 

La cursa –que tindrà una participació màxima de 500 atletes – donarà la sortida de la cursa llarga a les 10.00 hores i la de la curta, deu minuts després.

 

Enguany, per contribuir en la sostenibilitat del planeta s’ha decidit prescindir de la típica peça de roba d’obsequi als corredors per productes locals i de proximitat, evitant el residu que genera la producció tèxtil de peces esportives de les que n’hi ha en excés.

 

Rosa Perelló ha destacat que la Diputació dona suport a l’esport, i més concretament al foment de l’esport, una qüestió a la que també s’ha referit Maricel Viladoms, que ha considerat que la cursa promou valors com l’esforç i la dedicació.

 

La cita, que està organitzada pel Club Atlètic Borges, és puntuable per a la Lliga Ponent. Els participants podran optar entre els dos trajectes que transitaran en una part per un circuit urbà i per l’altra per camins del terme, resseguint camps d’oliveres, tal i com ha assenyalat Jordi Gil. El punt de sortida i arribada comú serà el passeig del Terrall. de l’arribada) i servei de guarda-roba a la mateixa sortida.

 

L’organització lliurarà, com cada any, tants litres d’oli com pes facin el guanyador masculí i femení de la cursa llarga. Els participants gaudiran de l’esmorzar típic amb productes de proximitat, els avituallaments i altres detalls.

 

Podeu trobar tota la informació de la Cursa de l’Oli a la web: https://clubatleticborges.cat/ca/p/cursa-de-l-oli-2020/inscripcions-1-6.

 

Lleida, 17 de gener de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat