La Cursa de la Serra de Puigverd de Lleida celebra el seu desè aniversari amb el suport de la Diputació de Lleida

La prova es disputarà diumenge vinent i des de fa un mes té esgotades les 460 places de les curses atlètiques, a les quals cal afegir els participants a la caminada i a la cursa infantil, per totalitzar una xifra propera als 800 participants

La Diputació de Lleida ha acollit aquest divendres la presentació de la Cursa de la Serra de Puigverd de Lleida, una prova que enguany celebra el seu desè aniversari.

La presentació ha comptat amb la presència del diputat Josep Ibarz; de l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep J. Solsona; del tinent d’alcalde, Benjamí Bosch; del president de l’Associació Esportiva i Cultural de Puigverd de Lleida, José Pérez, i del tresorer de la mateixa, Jordi Andrés Ramon, a més del representant territorial d’Esports, Joan Segura. L’AEC Puigverd de Lleida és l’entitat organitzadora de la cursa, que serà puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni.

En la seva intervenció, Josep Ibarz ha agraït l’aposta que “des de fa deu anys s’està duent a terme a Puigverd de Lleida” de cara a una cursa “que està consolidada fins i tot a nivell comarcal i que posa en valor la bona tasca de l’organització i un paisatge que permet gaudir els participants”, motiu pel qual ha expressat el total suport de la Diputació de Lleida.

Per la seva part, els organitzadors han destacat que les curses atlètiques programades, de 10 i 6’5 quilòmetres, ja van esgotar les 460 places disponibles fa un mes, i que a aquesta xifra caldrà afegir-hi els 200 participants de la caminada popular i els 100 de les curses infantils, amb la qual cosa la jornada mourà prop de 800 participants i gairebé “un miler de persones si es comptabilitzen també els voluntaris”, ha precisat José Pérez. En aquest sentit, l’alcalde Josep J. Solsona ha comentat que la cursa cobreix plenament el triple objectiu de fomentar “el turisme, la salut i la natura” mitjançant l’esport.

La prova es troba, doncs, plenament consolidada i per aquest motiu ha volgut celebrar el seu desè aniversari amb un obsequi ben especial per als finishers, consistent en una jaqueta commemorativa amb el logo de la cursa brodat, a més de l’habitual bossa del corredor i un esmorzar de brasa i fruita de Puigverd de Lleida. Per la seva part, els participants a la caminada rebran un buf i un esmorzar de brasa, i els de les curses infantils, esmorzar i una bossa d’obsequis, a més de gaudir d’inflables.

Pel que fa al recorregut, i com a novetat d’enguany, s’incrementa el tram per camí de la banqueta del canal d’Urgell, amb la qual cosa hi haurà menys trajecte sobre asfalt, en una proporció de 70%-30%. La cursa llarga pujarà a la serra de Puigverd, al Pla de les Moles, tocant al parc natural de Mas de Melons, mentre que la curta serà pràcticament plana. La caminada farà el mateix recorregut que la cursa curta, però en sentit invers. Les curses infantils es faran al recinte del camp de futbol.

Podeu trobar més informació de la cursa a: http://aecpuigverd.org/.
Lleida, 2 de febrer de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat