La Cursa Balàfia-Aremi reedita la seva aposta per la solidaritat i la inclusió amb la col·laboració de la Diputació de Lleida

La prova se celebrarà el diumenge 22 d’abril i proposarà curses de 10 i 5 kilòmetres, una caminada i una cursa inclusiva d’1 kilòmetre oberta a tothom
La cita comptarà amb una Fila 0 per col·laborar amb Aremi i oferirà la Festa de la Primavera a l’espai d’arribada de la plaça Maria Aurèlia Capmany

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la 36a Cursa Balàfia-Aremi, una de les proves clàssiques del calendari lleidatà que enguany es disputarà el diumenge 22 d’abril, com sempre amb el repte de ser un referent a Lleida en inclusió i normalització de l’esport per a tothom, amb persones en cadira de rodes, amb mobilitat reduïda, nens i nenes, famílies i tothom que vulgui sumar-se a la festa.

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; de Montse Parra, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Lleida; de Joan Segura, representant territorial d’Esports a Lleida; de Maria Mercè Batlle, presidenta de l’Associació Aremi; i de Jos Farreny, membre de la junta de l’Associació de Veïns de Balàfia.

En la seva intervenció, Jordi Latorre ha destacat els 36 anys d’història de la cursa, un fet que denota el bon treball que fa l’organització. També ha subratllat l’empremta que deixa la presència d’Aremi, amb la qual es potencia el vessant “social, integrador i inclusiu” de la jornada, i que va molt més enllà de les xifres de participació, que l’organització ha fixat en uns 2.000 inscrits entre totes les propostes.

La cita està organitzada per l’Associació de Veïns de Balàfia, la Fundació Aremi i l’AE Ekke. Com és habitual, la prova oferirà curses de 10 i 5 kilòmetres puntuables per a la Lliga Ponent Eurosomni, una caminada i una cursa inclusiva d’1 kilòmetre oberta a tothom i ideal per a tota la família, ja que es podrà fer corrent o caminant. A més, se celebrarà l’anomenada Festa de la Primavera, que proposarà durant tot el matí activitats, tallers, zumba, etc., com també l’espectacle del Club Banyetes i el concert de Carlitos Miñarro, tot plegat conduït pel Sr. Postu.

La sortida de les curses de 5 i 10 kilòmetres serà a les 9.30 hores, mentre que a les 9.45 començarà la caminada i a les 11.30 ho farà la cursa d’1 kilòmetre, amb el tret de sortida a càrrec del Banyetes. Totes les sortides seran des de davant del Centre Cívic de Balàfia. L’entrega de trofeus tindrà lloc a l’escenari de la plaça Maria Aurèlia Capmany, on hi haurà la meta i el gruix de les activitats paral·leles.

Les inscripcions són obertes des del passat 6 de març i es poden fer en línia a la pàgina web de la cursa (www.cursabalafiaaremi.org), on també hi ha tota la informació sobre la jornada. En tractar-se d’una cursa solidària, també es posa en marxa una Fila 0, on tothom pot fer el seu donatiu per a Aremi.
Lleida, 10 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat