La Coral Shalom, el Cor Praesentia de Sabadell i la LleidArt Ensemble acomiaden a l’Auditori el 17è Musiquem Lleida amb el ‘Requiem in Paradiso’ de Fauré

musiquem

El festival ha inclòs onze propostes en set espais de la ciutat, entre ells el Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que ha estat representat al Concert de Cloenda per la vicepresidenta Estefania Rufach

El Festival Musiquem Lleida ha tancat aquest diumenge la seva 17a edició a l’Auditori Enric Granados de Lleida amb el Concert de Cloenda ‘Requiem in Paradiso’, que es repetirà el diumenge 30 d’octubre a les 18 hores a la parròquia Sant Jaume d’Arbeca i el diumenge 6 de novembre a les 19 hores al Teatre L’Amistat de Mollerussa.

El concert d’aquest vespre ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, i del diputat i regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de la Paeria, Jaume Rutllant, a més de Carme Valls, presidenta de la Coral Shalom, Bernat Solé, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, i Albert Turull, director dels Serveis Territorials de Cultura, entre d’altres.

El programa ha inclòs les obres ‘Locus Iste’, d’Anton Bruckner, ‘Christus factus est. Immortal Bach’, de Johann Sebastian Bach-Knut Nystedt, i el ‘Requiem op. 48’, de Gabriel Fauré, conegut com ‘Requiem in Paradiso’, una de les obres cabdals d’aquest compositor francès. Es tracta d’un rèquiem esperançador i reconciliador d’acord amb la idea de la mort que el seu creador defensava, com un alliberament i no com una experiència dolorosa.

Les interpretacions han anat a càrrec de la coral Shalom juntament amb el Cor Praesentia de Sabadell, la LleidArt Ensemble i els solistes vocals Alba Quinquillà (soprano), Ferran Albrich (baríton), tot plegat sota la direcció d’Albert Cabero Olaya i Martí Costa.

La XVII edició del Festival Internacional Musiquem Lleida s’ha celebrat des del passat 7 d’octubre, com sempre amb l’organització de la Coral Shalom i el suport de l’Institut d’estudis Ilerdencs. Ha ofert onze concerts en set espais de la ciutat de Lleida: el Pati de l’IEI, la plaça Paeria, la Seu Vella, el Museu de Lleida, el Rectorat de la UdL, la plaça Ricard Vinyes i l’Auditori Enric Granados. En el cas de l’IEI, el Pati va ser l’escenari de concert inaugural, a càrrec del guitarrista Raúl Viela, i de l’actuació del pianista Daniel Ligorio. L’objectiu del festival és apropar la música al carrer i que tothom en pugui gaudir, i alhora donar l’oportunitat a diferents intèrprets de tenir un escenari per difondre el seu talent.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat