La Comissió d’Igualtat de la Diputació assenta les bases del seu funcionament

Comissió_Igualtat01

S’ha constituït aquest dilluns amb la intenció que s’incorpori el principi de transversalitat inherent a una política de gènere integral en totes les accions que es duguin a terme per la institució

 

La Comissió d’Igualtat de la Diputació de Lleida ja és una realitat després que aquest dilluns s’hagi fet la primera reunió de constitució i de plantejament d’objectius de cara al present mandat.

 

La diputada Helena Martínez ha estat l’encarregada de presentar els objectius amb els que treballarà aquesta comissió. Així, s’ha posat de manifest la necessitat d’incorporar el principi de transversalitat inherent a una política de gènere integral, fent que aquest principi d’igualtat s’incorpori les polítiques i accions que es duen a terme per la institució i acompanyant als municipis en la introducció d’aquesta visió en les seves actuacions.

 

En aquest sentit, la Comissió d’Igualtat treballarà en dos vessants: una interna; per la que es revisarà el Pla d’Igualtat d’Oportunitats 2016-2020, que ha posat de manifest el compromís amb la igualtat entre dones i homes a la Diputació de Lleida, promovent i desenvolupant la tasca d’aquesta àrea, i tenint en compte la diversitat i fomentant accions amb perspectiva de gènere, que permetin fer real i efectiva la igualtat nivell corporatiu. També s’incorporaran clàusules d’igualtat en la contractació, un protocol d’assetjament laboral diferenciat del protocol d’assetjament sexual, i es faran campanyes internes.

 

Una vessant externa, amb la cerca de col·laboració amb altres ens, com la Direcció General d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies o amb els Consells Comarcals i el Conselh Generau d’Aran, als que s’estan visitant per tal de copsar la situació pel que fa a l’àmbit de la igualtat en el territori.

 

Amb aquestes reunions es pretén obtenir un radiografia de l’estat d’execució de les polítiques d’Igualtat a les comarques lleidatanes. També es mantindran reunions amb l’Institut Català de les Dones i es crearà un catàleg de serveis per oferir als municipis.

 

Lleida, 16 de desembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat