La comarca del Pla d’Urgell celebra els 30 anys de la seva constitució

DiaComarca1-WEB

DiaComarca3-SLI

Descoberta d’una escultura commemorativa a càrrec del conseller d’Interior, Miquel Buch


La celebració dels actes del Dia de la Comarca del Pla d’Urgell, que han tingut lloc al Consell Comarcal, han comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló.
L’acte ha estat presidit pel conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i ha inclòs la descoberta de l’escultura commemorativa dels 30 anys del Pla d’Urgell. A l’acte hi han participat, entre d’altres, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, i regidors que han format part dels consistoris al llarg d’aquests trenta anys.
La visita de Maria Rosa Perelló al Pla d’Urgell ha començat amb la rebuda institucional a alcaldes i alcaldesses i consellers i conselleres comarcals a l’Ajuntament de Mollerussa, i ha continuat amb el recorregut oficial pel recinte de la Fira de Sant Josep. Entre un i altre acte, s’ha procedit a la descoberta de l’escultura, que celebra els 30 anys de la fita que va suposar, el 28 de març de 1988, l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la creació de la nova comarca.
La peça escultòrica, obra de l’artista ivarsenc Erik Schimtz, s’ha ubicat al pati del Consell Comarcal. Està formada per 30 peces amb la forma de la silueta de la comarca que s’aixequen sobre un eix de rotació, situat a Mollerussa, creant una mena de columna que simbolitza l’evolució del territori al llarg d’aquest anys. Té una alçada d’1,2 metres, està feta de pedra sorrenca i pesa aproximadament mitja tona. La part superior de l’obra s’il·luminarà i s’hi podran veure els municipis del Pla, elaborats amb bronze, així com les ‘venes’ i ‘artèries’ de la comarca, constituïdes per l’aigua dels canals.
Mollerussa, 17 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat