La comarca de les Garrigues organitza el primer concurs per embellir els seus pobles

Garrigues_en_flor_WEB

Roda de premsa de presentació del primer concurs per embellir els pobles, Garrigues en Flor

Una quinzena de pobles de la comarca participen en aquest concurs guarnint els seus espais amb flors naturals

El Consell Comarcal de les Garrigues ha convocat el primer concurs per embellir els pobles “Garrigues en Flor”. Amb aquesta iniciativa pretén implicar els garriguencs perquè guarneixin els seus pobles i així incentivar la seva participació en l’embelliment dels espais.

La Diputació de Lleida col·labora amb aquesta iniciativa que s’ha presentat aquest dimecres. L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona, Rosa Pujol; del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, i del tècnic de Cultura del Consell Comarcal de les Garrigues, Isidre Pinyol.

La vicepresidenta Rosa Pujol ha felicitat els organitzadors per aquest concurs comarcal i ha afirmat que “d’alguna manera és una empenta a nivell turístic i dona a conèixer aquests meravellosos pobles que tenim”.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha declarat que aquesta iniciativa de promoció turística de les Garrigues s’inclou dins del pla estratègic amb l’objectiu de posar en valor l’autoestima dels nostres pobles alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa.

Hi poden participar tots els veïns i veïnes a títol individual, també els establiments i comerços dels pobles que vulguin decorar els balcons, carrers, façanes i entrades amb flors i plantes naturals.

Una quinzena dels 24 pobles garriguencs s’han sumat a concursar: l’Albagés, l’Albi, Arbeca, Bellaguarda, Bovera, Cervià de les Garrigues, El Cogul, Fulleda, la Granadella, Juncosa, Juneda, Puiggròs, Tarrés, El Vilosell i Vinaixa.

Aquests ajuntaments guarniran amb flors espais municipals com carrers, porxades i racons per tal de posar en valor la bellesa i l’encant dels pobles de les Garrigues.

Aquests espais han d’estar decorats i exposats del 20 al 28 de maig.

Hi haurà un jurat encarregat de seleccionar els guanyadors i que estarà format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics del consell i dos representants vinculats a la jardineria.

Durant el mes de juny es farà públic el veredicte valorant el millor carrer engalonat. També es premiaran les millors balconades i/o entrades. Es valoraran aspectes com la originalitat i l’impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny, l’harmonia dels colors i la proporció.

Paral·lelament es farà un concurs d’Instagram on la temàtica serà les flors (#lesgarriguesenflor ).

Lleida, 17 de maig de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat