La cinquena edició de l’Ultra Trail Coll de Nargó innova amb un circuit més accessible

ORIfoto_ultra_tral_coll_nargo-1_editora_2_6344_0_1

ORIfoto_ultra_tral_coll_nargo-3_editora_2_6344_0

Oferta un nou recorregut de 18 quilòmetres per a fer possible la participació d’atletes menys experimentats en aquesta disciplina. Se celebra aquest cap de setmana (17 i 18 de maig) i tornarà a tenir els 85 quilòmetres com a referent i categoria reina de la jornada.

Coll de Nargó viurà aquest cap de setmana, 17 i 18 de maig, la cinquena edició de la seva Ultra Trail, una cursa de muntanya tant exigent com atractiva per als seus participants. En aquesta edició, els organitzadors han creat un nou circuit, de 18 quilòmetres, més accessible als atletes que s’estan iniciant en aquesta disciplina. Tot i això, el recorregut de 85 quilòmetres tornarà a ser la cursa reina de la jornada.

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la roda de premsa de presentació que ha comptat amb el cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo; l’alcalde de Coll de Nargó, Benet Fité; el regidor de Cultura i Esport; Ernest Gómez, i Arcadi Climent, membre de l’organització.

“Tenim molta fe en aquesta prova des dels inicis i ara hem aconseguit allò més important, que és consolidar-la”, explica Benet Fité qui convida a “tothom a venir a córrer o a visitar a Coll de Nargó per tal de gaudir d’una gran oferta tant cultural com paisatgística”.

Antoni Fo ha donat molta importància a la cursa, ja que “descobreix una zona impressionant a tots els nivells. Des del terme de Boumort fins a tots els racons que engloba la Ultra Trail estan dotats d’una natura meravellosa”.

A l’Ultra Trail, de 84,2 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell, hi haurà set avituallaments amb aliment sòlid i líquid, i els atletes hauran de passar per set controls de pas. Els que triïn participar a la ruta curta, hauran de fer front a 18 quilòmetres amb 900 metres de desnivell. Arcadi Climent, membre de l’organització, explica que “és una Ultra Trail resumida on no hi faltarà cap atractiu”. També ha destacat que seran un centenar els corredors vinguts d’arreu de l’estat espanyol, seixanta a la ruta llarga i uns quaranta a la curta.

Els familiars i amics dels participants podran seguir en tot moment la seva evolució gràcies al codi QR que portaran als dorsals i que aniran marcant la posició en cada control de pas.

La cursa també té la seva vessant medi ambiental. L’organització promou una jornada eco-responsable per a minimitzar l’impacte ambiental que es pugui generar durant el transcurs de l’esdeveniment, tant per acompanyants com per a corredors, vetllant per la seva sostenibilitat.

Tots els participants rebran com a obsequi unes mitges compressives amb el disseny de la present edició.

Lleida, 14 de maig de 2014

Per a més informació:
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.ca

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat