La Cantada als Auditoris portarà les havaneres, a iniciativa de les diputacions, a les quatre circumscripcions catalanes

presentacio_havaneres_ddgi_2016--114_SLI

La Cantada als Auditoris portarà les havaneres, a iniciativa de les diputacions, a les quatre circumscripcions catalanes Fotògraf: (Eddy Kelele)

 

Les diputacions catalanes han presentat aquest dimecres La Cantada als Auditoris, una iniciativa que portarà el caliu de les havaneres i el cant de taverna a quatre dels auditoris més representatius de Catalunya: l’Auditori de Girona, el Palau de la Música de Barcelona, el Teatre Ateneu de Tàrrega i l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

Les cantades, que s’emmarquen en els actes de commemoració del 50è aniversari de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, estan programades per als mesos de setembre i octubre. Hi intervindran grups i cantants palafrugellencs i, a cada actuació, hi participarà també un grup de la demarcació on tingui lloc l’espectacle.

La iniciativa ha estat presentada a la Diputació de Girona, en un acte al qual hi ha assistit Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, i Juli Fernández, alcalde de Palafrugell.

Pere Vila ha volgut dedicar l’acte a totes aquelles persones que, fa cinquanta anys, van engegar la Cantada d’Havaneres de Palafrugell, i ha destacat que “les havaneres són un gènere musical molt nostre que ha de tenir el suport de les administracions”. Mercè Conesa ha remarcat “la importància de promoure i donar suport a la cultura popular i tradicional, així com del treball conjunt i de la col•laboració de les quatre diputacions per portar a terme iniciatives com la Cantada”. Josep Poblet ha explicat que “les havaneres són un patrimoni cultural que s’ha de protegir”, i també ha posat en relleu “el valor del 50è aniversari de les havaneres de Calella de Palafrugell”.

Joan Reñé ha remarcat que la Cantada és un estímul per a tothom i un exemple per a tot el país, i ha explicat que “tot i que les comarques de Lleida no tenen mar, la música de taverna hi és molt present, fins al punt que hi ha deu grups d’havaneres en actiu a la demarcació”.

Juli Fernández, alcalde de Palafrugell ha dit que “aquest 50è aniversari ha servit a la nostra vila per donar a conèixer l’havanera arreu del país” i també ha destacat que “d’aquesta manera Palafrugell aprofita per consolidar el seu lideratge com a bressol de l’havanera, per fer de la cultura un element diferenciador i de progrés econòmic i turístic”.

El programa de La Cantada als Auditoris és el següent:

Girona: Auditori de Girona, 24 de setembre de 2016 a les 21 h

Grups: Peix Fregit – Terra Endins – Els Cremats -Neus Mar

 

Barcelona: Palau de la Música, 29 de setembre de 2016 a les 19 h

Grups: Port Bo – Son de l’Havana – Arjau – Els Cremats – Indira Ferrer

 

Lleida: Teatre Ateneu de Tàrrega, 1 d’octubre de 2016 a les 21 h

Grups: Port Bo – Boira – Arjau – Neus Mar

 

Tarragona: Auditori Pau Casals de El Vendrell, 2 d’octubre de 2016 a les 12 h

Grups: Peix Fregit – Veles i Vents – Neus Mar – Els Cremats

 

Girona, 7 de setembre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat