La Caminada de les Carenes unirà per novè any el Pont de Suert i Tremp en una marxa de 54 quilòmetres el dissabte 14 d’abril

La Diputació de Lleida dona suport a una jornada que també inclou dues versions més curtes de la caminada, una nova d’enguany entre Adons i el Pont de Suert, i l’anomenada Carenetes, amb una distància de 9 quilòmetres ideal per fer en família

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la Caminada de les Carenes-9a Marxa el Pont de Suert-Tremp, que se celebrarà el dissabte 14 d’abril. L’any passat la convocatòria va comptar amb més de 600 participants, una xifra que s’espera igualar aquest any.

L’acte ha comptat amb la presència del diputat i alcalde de Tremp, Joan Ubach; José Antonio Troguet, alcalde del Pont de Suert; Francesc Castells, regidor d’Esports de Tremp; i Jordi Fumàs, tècnic d’Esports de Tremp.

En la seva intervenció, Joan Ubach ha expressat el suport de la Diputació de Lleida a una jornada que és fruit “de la unió d’esforços i de voluntats entre els dos ajuntaments en la coorganització”, un fet que ajuda a “anar millorant la prova any rere any”. Per la seva part, José Antoni Troguet ha destacat “el vessant social” de la jornada, amb dues comarques que “per qüestions orogràfiques” no solen tenir massa relació, però que en aquest cas “allò que les separa, que són les muntanyes, és allò que les unirà el dia de la Caminada”.

Organitzada conjuntament pels ajuntaments de Tremp i el Pont de Suert, pel Centre Excursionista Alta Ribagorça (CEAR), la Societat Amics de la Muntanya (SAM) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la marxa està inclosa en la XVI Copa Catalana de Caminades de Resistència.

La caminada transita per un recorregut que uneix les dues poblacions per camins tradicionals, ramaders i forestals, amb una longitud de 54 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 2.377 metres i un desnivell total de 5.116 metres. De fet, la jornada es fonamenta en la unió dels dos pobles mitjançant un camí recuperat amb l’esforç de les corporacions locals d’ambdós municipis.

També s’ofereix l’alternativa de fer un recorregut de 32 kilòmetres des d’Adons fins a Tremp (amb 2.908 metres de desnivell total) o, la que és la gran novetat d’enguany, un recorregut de 22 quilòmetres des d’Adons al Pont de Suert (2.127 metres de desnivell total). Igualment, la cita també inclou l’anomenada Carenetes, un recorregut de 9 quilòmetres apte per a tota la família i infants a partir de 9 anys. La sortida es farà 2 quilòmetres abans d’arribar al nucli de Gurp i els participants faran el tram fins a Tremp.

Els horaris de sortida seran, per a la caminada llarga, les 5 del matí des de la plaça de la Confraria del Pont de Suert; les caminades de 28 i 22 quilòmetres, a les 9.00 des d’Adons; i la Carenetes, a les 12.00 hores. L’arribada és al pavelló municipal de Tremp, on els participants podran gaudir d’un àpat.

Aquesta iniciativa va néixer l’any 2010 amb l’objectiu de promoure l’activitat física alhora que donar a conèixer la bellesa dels paisatges que compartim la comarca del Pallars Jussà i la de l’Alta Ribagorça; a més, l’alta participació de caminants de les dues comarques contribueix a enfortir els lligams entre els dos pobles. Bona part del recorregut passa per l’antiga cabanera, alguns trams d’aquest camí encara es fan servir avui en dia i la resta s’han recuperat amb l’esforç de les administracions locals de cada banda.

Les inscripcions es poden fer fins dimecres 11 d’abril a través de la pàgina web: www.inscripcions.cat.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat