La 9a Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella reviurà una trentena d’oficis antics

ORIjoan_rene_mostra_oficis002_editora_2_6387_0_1

La 9a Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella, que se celebrarà el pròxim diumenge 8 de juny, reviurà un any més fins a una trentena d’oficis antics que els visitants podran gaudir pel nucli antic del municipi.

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, i la regidora de Cultura del consistori, Margarita Torres, han presentat aquest dimecres la novena edició d’aquest certamen que comptarà amb una setantena de parades en total, entre demostracions d’oficis antics, productors artesans i gastronomia de proximitat.

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha indicat que després de nou anys la 9a Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella està totalment consolidada i desperta un gran interès.

N’hi haurà demostracions de fins a una trentena d’oficis de temps passats, com el rabassaire, el picapedrer, la teixidora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, la reixadora de cadires, la tintorera, el gravador artístic, l’espardenyer o el matalasser, tal com ha explicat la regidora de Cultura del consistori, Margarita Torres.

A més de les parades d’oficis antics, per segon any consecutiu la mostra acollirà gairebé una quinzena de productors agroalimentaris de proximitat en el marc del projecte Gustum, iniciativa creada per promocionar els productes de màxima qualitat produïts al territori, valoritzant-los i facilitar-ne la comercialització.

Reñé ha destacat la implicació dels veïns de Fondarella, tant els dies de la mostra com la resta de l’any, elaborant productes tradicionals que es posen a la venda en la mostra, com les orelletes, la ratafia o el sabó artesanal. Aquestes activitats han comptat amb la col·laboració de les diferents entitats del municipi, com l’Associació de Dones, l’Associació de la Gent Gran o els nens de l’escola.

Entre les activitats paral·leles destaquen els tallers de terrissa, de decoració de carabasses o de caligrafia per als més petits i altres tallers-demostració d’elaboració d’orelletes, de caliquenyes i d’embalatge d’alfals amb premsa manual. A més, alguns dels oficis antics també oferiran tallers perquè els més joves els coneguin.

Aquest certamen, organitzat per l’Ajuntament de Fondarella, compta amb la col·laboració de Diputació de Lleida, Gustum i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Lleida, 4 de juny de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat