La 8a Vertical Cabanera i el 2n Festival de Senderisme de la Vall Fosca rep el suport de la Diputació de Lleida

Vertical_cabanera_001_WEB

Presentació de la 8a Vertical Cabanera i el 2n Festival de Senderisme de la Vall Fosca

Vertical_cabanera_001_SLI

Presentació de la 8a Vertical Cabanera i el 2n Festival de Senderisme de la Vall Fosca

Una cursa exigent i dura que puntua pel Campionat Mundial de Kilòmetres Verticals

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la 8a edició de la Cursa Vertical Cabanera i el 2n Festival de Senderisme de la Vall Fosca, organitzat pel Club Esquí Pobla de Segur (CEPS) i l’Ajuntament de la Torre de Capdella amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.

La Vertical Cabanera és una cursa de muntanya de 5,2 km amb un desnivell de 1.463 m positius que tindrà lloc el proper 15 de juliol i que forma part del circuit de proves del Campionat Mundial de Kilòmetres Verticals. És la única prova que s’organitza a Catalunya.

Paral·lelament, se celebrarà el Festival de Senderisme, una excel·lent oportunitat per descobrir els paisatges de la Vall Fosca a partir de caminades amb guies locals, àpats amb productes d’aquesta zona del Pirineu i altres activitats programades. Aquest festival s’organitza del 13 al 16 de juliol i es vincula amb la cursa mitjançant l’organització de dues caminades que arriben fins el punt intermedi de la Vertical Cabanera i que serveix per animar el centenar de corredors que hi competeixen.

 

Aquest dimecres, el diputat provincial, Paco Cerdà, ha acompanyat a l’alcalde de Torre de Capdella, Josep M. Dalmau; el director de la Vertical Cabanera, Josep Llovich, i la responsable de turisme de la Vall Fosca, Sílvia Coll, a la presentació a la premsa d’aquesta nova edició.  Tant el diputat Cerdà com l’alcalde Dalmau han expressat el seu agraïment als organitzadors per la promoció turística que fan del territori.

Tal i com ha exposat el director de la cursa, aquesta és una competició molt exigent i especifica per a professionals, que aposta per la qualitat del circuit, i amb una gran bellesa paisatgística de l’entorn del Montsec. Per això, Llovich ha subratllat que és una cursa cardioprotegida, amb vuit desfibril·ladors i atenció mèdica.

Finalment, la tècnica Sílvia Coll ha exposat que el Festival de Senderisme pretén donar a conèixer els camins, la gastronomia, el patrimoni i la cultura de la Vall Fosca, organitzant un programa ple d’activitats durant tres dies i encaminat al públic familiar, tenint com a protagonista l’aigua i la natura.

 

Lleida, 5 de juliol de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat